Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Cum sa ne lasam de fumat

De ce fumam? Ce ne determina sa devenim sclavii tutunului?


Exista fumatori carora pur si simplu le face placere sa fumeze, oricat de daunator ar fi atat pentru propriul organism cat si pentru cei din jur. Mai sunt acele persoane care fumeaza ocazional, la o petrecere sau la o cafea in compania prietenilor. Niciodata nu o sa reusesc sa-i inteleg pe acestia din urma! In special fiindca asa am inceput si eu si am devenit in timp dependenta, fara ca macar sa imi dau seama. Daca nu iti place suficient de mult, foarte bine, stai departe de ele!

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Fumatul la nivel psihic – o Boala!


In ceea ce priveste fumatul cred ca cel mai potrivit este sa spun ca lucrurile pornesc pe fond psihic, apoi se transpun la nivel fizic. Ce inseamna asta? Fumam pentru ca avem impresia ca acest obicei ne relaxeaza, ne elibereaza de un anumit factor de stres. In fond si la urma urmei asta nu e decat una dintre marile minciuni de care ne lasam condusi, suntem nimic mai mult decat prada constiintei noastre. Care in timp devine “o boala”.

De ce ai nevoie ca sa te lasi de fumat?


Cu totii suntem de acord ca cea mai simpla metoda de a ne lasa de fumat este vointa. Tot ce mai ramane de facut dupa ce am luat aceasta hotarare este sa ne concentram pe ceea ce dorim sa realizam, sa gasim puterea de a ne autoimpune asta.

Unul dintre lucrurile in care eu cred este meditatia. Este o unealta care este la indemana oricui, pacat ca multi sunt sceptici in ceea ce priveste aceasta metoda. Prin meditatie putem afirma ca in mintea noastra se produce o magie. Adica, prin relaxare si amplificarea calmului se produce o eliminare naturala a obsesiilor si problemelor aflate in subconstient. Trebuie doar sa crezi in asta! Un astfel de excericitiu de meditatie este usor de gasit cu ajutorul Internetului, este de ajuns un simplu click. Pe youtube de exemplu! De fiecare data cand simti stresul si nevoia unei tigari, fugi pe youtube si incepi exercitiul!

Multi fosti fumatori afirma ca au reusit sa renunte la acest viciu citind cartea ” In sfarsit, nefumator „ scrisa de Allen Carr. Aceasta se gaseste in format electronic, sub forma de PDF pe Internet sau in orice librarie. Ce e interesant la aceasta carte este ca te ajuta sa te lasi de fumat in timp ce fumezi. Una dintre recomandarile autorului este sa te lasi de fumat doar in momentul in care ai citit ultima pagina. Eu dau credit acelora care au reusit si zic ca merita incercat.

Doctorul este acea persoana care te poate ajuta. Exista un anumit tip de medicamentatie care poate fi prescrisa si care nu face altceva decat sa diminueze pofta de tigara. Bineinteles ca in combinatie cu o doza mare de incredere sansele de reusita sunt mult mai mari. Aceste medicamente sunt folosite la nivel international si pot fi gasite la orice farmacie.

Acum ca ai toate instrumentele necesare, schimba-ti obiceiurile nesanatoase

Treptat, trebuie sa inlaturam toti factorii care ne-ar putea determina sa renuntam la ideea de a ne lasa de fumat. In primul rand trebuie sa gasim un hobby care sa inlocuiasca nevoia de a fuma. Alcoolul trebuie eliminat in primele luni deoarece creste dorinta de a fuma. Daca esti inconjurat de fumatori este un alt factor riscant, acestia trebuie sa te sprijine din punct de vedere moral, sa te ajute sa-ti indeplinesti misiunea.

In final cel mai Important este sa realizam ca nu e posibil sa fim sclavii acestui viciu! Ne manaca sanatatea noastra, a familiei, a prietenilor, BANII si ne face sa mirosim ca o scrumiera! Si sa va zic sincer, chiar daca eram fumatoare, uram cum miros scrumierele, mai ales dupa un timp! Un miros puternic, imbacsit si murdar!

Si nu uita, lumii oricat de mult i-ar pasa de tine, nu poate lua decizii in locul tau! Sa te lasi de fumat sta doar in mainile tale!

Credit foto: photostock / freedigitalphotos.net

Exit mobile version