Cum se realizeaza un machiaj de seara?

Home » Beauty » Machiaj » Cum se realizeaza un machiaj de seara?
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Machiajul de seara, precum si cel de zi, este menit sa acopere unele imperfectiuni sau, dimpotriva, sa evidentieze trasaturile pe care fiecare considera ca o avantajeaza.

Mai simplu sau mai complex, mai natural sau mai studiat, acesta ofera, in cele din urma, un plus de incredere femeilor si le asigura un confort psihic sporit, tocmai pentru ca ascunde urmele de oboseala, de varsta sau problemele legate de aspectul si sanatatea pielii.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Machiajul de seara este deseori exagerat, fiind confundat cu cel de ocazie, care prin definitie este – sau trebuie sa fie – mai complex si mai evident. Machiajele de seara sunt insa purtate in orice context, in functie de care se alege si intensitatea lor, precum si gama de culori si nuante folosite. Altfel spus, un make-up se realizeaza pornind de la fizionomie si culoarea ochilor si a parului, adaptandu-ne locului unde trebuie sa mergem. Este evident faptul ca nu vom putea purta acelasi machiaj daca trebuie sa iesim vara pe terasa sau avem in decembrie o iesire in club.

De cele mai multe ori, machiajul de seara se creaza pe fondul machiajului de zi, care se corecteaza si se intensifica. Acest pas este necesar pentru ca in timpul serii lumina este mult redusa si nunatele utilizate pe timpul zilei nu au acelasi efect la lumina difuza a serii.

Puteti opta pentru diferite stiluri de machiaj: machiaj de seara simplu (nuante nude, naturale), machiaj in nuante pamantii (potrivit pentru orice anotimp, dar in special pentru toamna), machiaj de seara in culori puternice (combinatia de nuante potrivita cu cea a ochilor si a parului, dar si a tinutei), machiajul dramatic sau Smokey eyes (utilizarea fardului negru si maro pentru a evidentia ochii – potrivit pentru orice tip de iris), machiajul de seara Pin Up (foarte feminin, dar si simplu de realizat, se bazeaza pe utilizarea de tus si mascara, ambele negre, pentru a evidentia ochii, completate de un ruj intens, rosu). Acestor tipuri de machiaje de seara li se pot adauga si altele, ce accentueaza zona ochilor cu nuante de gri si bleu de exemplu, sau care evidentiaza puternic tenul alb si buzele senzuale.

Spre deosebire de make-up-ul purtat in timpul zilei, cel de seara trebuie sa fie mai intens, insa nu exagerat. In general se prefera machierea mai puternica a ochilor, in timp ce buzele sunt evidentiate prin nuante mai neutre sau clasicul rosu. Pentru a transforma asadar un machiaj de zi intr-unul de seara trebuie sa nu iti lipseasca din trusa mascara neagra, creion de ochi sau tus, un ruj cu o culoare puternica si o pudra stralucitoare.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.