Despre salvarea relatiilor de cuplu – Interviu cu d-na Psiholog Roxana Alina Olaru

Home » Interviu » Despre salvarea relatiilor de cuplu – Interviu cu d-na Psiholog Roxana Alina Olaru
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Ultima perioada abunda de de cursuri, grupuri si intalniri pe tematica dezvoltarii personale.

Devine din ce in ce mai greu sa ne dam seama la ce evenimente de acest tip merita sa participam, care dintre ele ne ofera real ocazia sa invatam ceva folositor pentru noi si care sunt cele care doar ne vor consuma timpul si banii.

Doamna psiholog Roxana Alina Olaru a avut amabilitatea sa ne vorbeasca despre evenimentele pe care le sustine si despre cum putem alege evenimentul folositor pentru noi.

Q: Cine sustine aceste evenimete? La ce ar trebui sa fim atenti?


psih. Roxana OLARU: In general, cei care organizeaza evenimentele in zona dezvoltarii personale au diverse formari profesionale, experienta in domeniul pe care il practica si sunt interesati real de a ii ajuta pe cei din fata lor. Totusi, sunt si multe peroane care sunt orientate mai mult spre partea materiala a evenimentelor, care neavand experienta profesionala si studiile necesare ajung sa nu ii poata asista real pe cei cu care lucreaza, daunand atat clientului direct, cat si imaginii si perceptiei asupra acestui domeniu. Este bine sa verificati parcursul profesional si educativ al celui care sustine evenimentul la care doriti sa participati.

Q: Stiu ca sunteti psihoterapeut de multa vreme. Ce v-a determinat sa organizati evenimetele despre relatiile de cuplu?


psih. Roxana OLARU: Da, sunt psihoterapeut de peste 10 ani. Momentul in care m-am decis sa fac aceste evenimente (atat cele ce vizeaza relatiile de cuplu, dar si cele din domeniul psihologiei) a fost in 2014 cand am sesizat ca multe cursuri si workshopuri erau tinute de persoane fara o formare reala in psihologie si ca multe dintre notiuni si idei sunt transmise denaturat si domeniul acesta incepe sa fie afectat negativ.
Evenimentele din ciclul #VIATAinDOI vizeaza relatia de cuplu. Am simtit nevoia sa realizez workshopuri pentru cupluri deoarece consider relatia de cuplu printre cele mai speciale relatii pe care le avem de-a lungul vietii noastre. Si, de multe ori, am vazut in cabinet la cuplurile cu care lucrez, dar si la cei pe care ii intalnesc aceste dificultati de pozitionare unul fata de celalalt, de comunicare, de creare a intimitatii si de conectare emotionala.

Q: Ce ne puteti spune despre evenimentul din data de 19 noiembrie?


psih. Roxana OLARU: In 19 noiembrie voi sustine workshopul „Conectarea emotionala in cuplu” care va dura doua ore, de la 13:30 la 15:30. Va avea loc intr-un spatiu special, pe Calea Victoriei 120 si multumesc echipei publicitonEDU.ro pentru gazduire si sprijin.
Principala tematica a intalnirii graviteaza in jurul dinamicii conectarii – deconectarii – reconectarii emotionale dintre parteneri. Vom lucra interactiv, fiecare persoana va putea sa isi descopere propria modalitate de conectare emotionala cu partenerul/ partenera, propriile reactii la deconectarea emotioanala, si metodele personale de reconectare emotionala.

Q: Care este motivul pentru care ati ales aceasta tematica?


psih. Roxana OLARU: Principala cauza a problemelor ce apar in relatia de cuplu incep cu aceasta deconectare emotionala. In momentul in care cei doi parteneri nu se mai simt unul pe celalalt apare teama de a nu il/o pierde, de a nu fi parasit/a. De multe ori urmeaza certuri, critici acuze etc., doar pentru faptul ca cei doi nu stiu cum sa isi recreeze conectarea emotionala pentru a redeveni disponibili unul pentru celalalt, pentru a fi din nou deschisi si intelegatori si a reusi sa gaseasca solutii impreuna la problemele pe care le au in viata de zi cu zi.

Q: Stiu ca este o serie de evenimente #VIATAinDOI. Ce va urma?


psih. Roxana OLARU: Conceptul #VIATAinDOI imi este foarte drag si l-am creat tocmai pentru a veni in intampinarea cuplurilor. Pentru inceput am creat o serie de trei workshopuri: „Comportamentele distructive in cuplu” (care a avut loc pe 22 octombrie), „Conectarea emotionala in cuplu” (cel care se va desfasura pe 19 noiembrie) si „Dinamica vietii in doi” (va avea loc pe 10 decembrie). Cele 3 workshopuri le voi relua si anul viitor, incepand cu luna februarie.

Q: Cum pot participa cei interesati de aceste workshopuri?


psih. Roxana OLARU: Cei interesati pot afla mai multe detalii despre eveniment aici.
Se pot inscrie folosind formularul din site, beneficiind de o reducere pana in data de 18 noiembrie: Inscrieri.
Va astept cu mult drag!

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.