Acestea sunt posibile datorita consumului de legume si verdeturi care este ridicat intr-o cura de detoxifiere.
Alimente ce trebuie eliminate intr-o cura de detoxifiere
Exista cateva produse care trebuie scoase din alimentatie pentru ca detoxifierea sa isi faca efectele. In primul rand consumul de cofeina, alcool, tutun si fast food trebuie restrictionat. De asemenea, ca acest proces sa fie eficient trebuie eliminate din meniu si panificatia ce contine gluten, dar si produsele din lapte si oua. Nu in cele din urma carnea de porc si vita, zaharul rafinat, soia sau alunele trebuie sa lipseasca in perioada de detoxifiere.
Aceste alimente nu trebuie eliminate fara motiv, caci ele creeaza mucus in organism, aciditate mare, dar si ajuta bacteriile ce favorizeaza cresterea in greutate.
Cu ce inlocuim aceste alimente
Spanacul, salata, patrunjelul si mararul, dar si legumele precum varza sau conopida vor fi cea mai mare parte produsele ce trebuie consumate intr-o cura de detoxifiere. Astfel, este recomandat sa mancati zilnic aceste legume si verdeturi deoarece ele contin o cantitate mare de clorofila care hraneste bacteriile bune din organism.
Ce carnuri consumam in aceasta perioada ?
Nu spune nimeni ca fibrele trebuie sa lipseasca din alimentatia dumneavoastra in acest proces, astfel optiunile care exista sunt pestele de apa rece, ce contin putine toxine dar sunt si bogati in grasimi bune, si puiul, caci carnea lui este bogata in proteine de calitate. Este recomandat ca acestea sa nu fie prajite, ci gatite pe gratar sau la cuptor.
Alte alimente ce se consuma in perioada de detoxifiere
Fructele de padure vor inlocui dulciurile, ele fiind bogate in fibre ce ajuta la o digestie corecta. In salate este recomandata utilizarea otetului de mere, iar pentru potolirea setei apa plata cu lamaie este foarte benefica, lamaia generand un efect alcalin odata ingerata.