Dezinfectant maini homemade eficient, la un pret mai mic de 1 Leu/100 ml

Home » Sanatate » Dezinfectant maini homemade eficient, la un pret mai mic de 1 Leu/100 ml
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Afla in cele ce urmeaza cum iti poti face singur acasa un dezinfectant maini eficient cu doar 1 leu.

Traim vremuri complicate si unul dintre efectele crizei prin care trecem este incercarea unora de a specula la maxim lipsa de pe stoc a produselor desinfectante pentru maini si suprafete.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Nu trebuie sa fii mare chimist insa pentru a-ti prepara singur, acasa, o solutie dezinfectanta pentru maini cel putin la fel de eficienta precum dezinfectantii din comert. Si nota bene, pretul final de „productie” este de doar cativa lei, poate de 10 ori mai ieftin decat un dezinfectant clasic achizitionat din magazin.

Ingrediente pentru dezinfectant maini homemade:


  • Alcool etilic, concentratie de min 70% (se poate folosi cu incredere spirt medicinal, care poate fi achizitionat la un pret de aproximativ 3 Lei din supermarket)
  • Peroxid de hidrogen (Posibil sa sune necunoscut, dar de fapt il gasiti la orice farmacie sub titulatura de … Apa Oxigenata, concentratie de 3%)
  • Glycerol – glicerina simpla sau glicerina citrica, (NU glicerina boraxata, aceasta este contraindicata) o gasiti tot la orice farmacie
  • Apa fiarta si racita
  • 1 seringa gradata de 10 ml
  • 1 recipient cu pulverizator – poate fi folosit orice recipient de la solutia de spalat geamuri, spalat bine in prealabil

Iata si reteta magica pentru dezinfectant


  • 100 de ml de alcool min 70% (spirt medicinal)
  • 5 ml de apa oxigentata 3%
  • 2 ml glicerina
  • 10 ml apa

Se adauga in recipientul cu pulverizator 100 ml de alcool, dupa care se adauga cei 5 ml de apa oxigenata, cei 10 ml de apa simpla fiarta si racita si apoi cei 2 ml de glicerina.

Pentru cantitate mai mare (daca aveti un recipient de .. sa zicem 700 ml, vom folosi cantitati de 5 ori mai mari, dupa cum urmeaza: 500 ml de spirt (o sticla intreaga) + 25 ml apa oxigenata + 50 ml de apa + 10 ml de glicerina.

Preturi ingrediente:


Pret total dezinfectant maini : 0.6 lei alcoolul + 0.075 lei Apa oxigenata + 0.16 lei Glicerina = 0.835 lei pentru ~ 120 de ml de dezinfectant de maini homemade

Pret total pentru ~ 600 ml de dezinfectant de maini: 4.17 Lei

Disclaimer 1:  Acest produs (desi reteta este recomandata de catre Organizatia Mondiala a sanatatii ) este un produs homemade, neomologat si certificat. Utilizarea acestuia se face pe propria raspundere.

Disclaimer 2: Folosirea acestui produs nu elimina igiena riguroasa a mainilor (splalatul cu apa si sapun minimi 20-30 de secunde) , recomandata ca fiind prima arma impotriva Coronavirusului. Folositi acest dezinfectant doar atunci cand nu aveti posibilitatea sa va spalati pe maini.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.