Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Dieta Dukan, intre mit si realitate

Cum in jurul acesteia s-au tesut de-a lungul timpului o serie de mituri, medicul Dukan explica pe siteul sau cam cum stau lucrurile in realitate:

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Pierre Dukan

Dieta Dukan este prea restrictiva: FALS


Odata ce ajungi sa cunosti in amanunt principiile dietei, vei vedea ca poti manca cat de mult doresti. Nu trebuie sa numeri caloriile, nu trebuie sa cantaresti portiile de mancare. Exista deasemenea o lista de 100 de alimente tolerate, iar combinatiile culinare sunt nelimitate. Tot ce ai nevoie este un pic de imaginatie.

Este o dieta nesanatoasa: Partial adevarat


Criticii afirma ca aceasta cura de slabire priveaza organismul de o serie de nutrienti, fiind o dieta hiperproteica si in acelasi timp low carb. In realitate, doar in faza de atac (care dureaza intre 3 si 10 zile) se consuma preponderent proteine. Incepand cu cea de a doua etapa, se alterneaza zilele in care consumati doar proteine cu zilele in care puteti consuma proteine + legume. Un lucru extrem de important este faptul ca Pierre Dukan incurajeaza gatitul sanatos. Exista numeroase retete recomandate de medicul francez precum si puternice comunitati care impartasesc idei si retete adaptate special pentru a fi urmate in diferitele etape ale DD.

Induce o respiratie urat mirositoare: Adevarat


Intr-adevar, fiind o dieta bogata in proteine, halitoza poate aparea frecvent. Totusi, consumul mare de lichide precum si al taratelor de ovaz de cele mai multe ori previne ce cele mai multe ori  respiratia urat mirositoare.

Dieta Dukan provoaca constipatie : Adevarat


Nu de putine ori, pe fondul lipsei fibrelor, poate aparea constipatia. Insa, hidratandu-va suficient si consumand zilnic (precum este recomandat, de altfel) taratele de ovaz veti trece usor peste acest inconvenient. In plus, exista o sumedenie de adjuvanti naturali care previn constipatia.

Dieta este saraca in vitamine si minerale: Partial adevarat


Acesta afirmatie este valabila doar in prima faza a dietei. Vorbint insa de o perioada de timp limitata (max 10 zile) riscul de a se produce tulburari este aproape inexistent. Incepand cu a doua faza, diversificand alimentatia, va veti asigura un aport optim de minerale si vitamine.

In ciuda controverselor, Dieta dukan este promovata de vedete din lumea intreaga, pornind de la Jennifer Lopez si Giselle Bunchen si continuand cu Kate Middleton. Desi numita o dieta extrem de periculoasa, atata vreme cat o veti urma „ca la carte” si nu veti cadea in extreme veti obtine rezultatele pe care le doriti. Garantat.

Credit Foto: torre.elena / Foter / Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0)

Exit mobile version