Dovlecei umpluti cu carne de pui

Home » Culinar » Mancare cu carne » Dovlecei umpluti cu carne de pui
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Desi adaptata special pentru copii mici, aceasta reteta de dovlecei poate constitui o alegere excelenta si pentru cei carora „tocaturile” nu le fac tocmai bine, fiind o mancare destul de light.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Ingrediente:

  •  1 piept de pui
  •  orez
  •  2 ceape
  •  Bulion
  •  2-3 dovlecei
  •  rosii
  •  2 cepe
  •  2 oua
  •  sare
  •  piper
  •  1 legatura de patrunjel

Mod de preparare

  • Dovleceii se taie in bucati potrivite (astfel incat sa va incapa in recipientul in care ii veti gati) si se scobesc de miez.
  • Pieptul de pui, taiat fasii se da prin masina de tocat, impreuna cu cele doua cepe si eventual miezul dovleceilor.
  • Se sareaza si condimenteaza dupa gust (In cazul meu, fiind pregatiti in special pentru cei mici, adaosul de sare si piper a fost destul de redus). Se adauga 5 linguri de orez spalat in prealabil si se amesteca cu mana.
  • Compozitiei i se adauga o lingura cu varf de bulion,o legatura de patrunjel si cele doua oua.
  • Dupa omogenizare, se umplu dovleceii. Alaturi de dovlecei, personal am umplut si cateva rosii.
  • Se aseaza legumele umplute intr-un vas, si se adauga optional un pic de ulei de masline extravirgin.
  • Se fierb aproximativ o ora, dupa care ma pot fi date un pic si la cuptor.
  • Se servesc cu un pic de smantana sau iaurt.

Desi fotografia nu e tocmai una profi (fiind realizata in graba, nu am mai stat sa o oranez cu toate’ s cele, caci fiica-mea, foarte pofticioasa din fire imi dadea roata) , dar va asigur ca produsul finit este unul de-a dreptul delicios.
 

 

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.