Dovlecei umpluti cu carne de pui
Desi adaptata special pentru copii mici, aceasta reteta de dovlecei poate constitui o alegere excelenta si pentru cei carora „tocaturile” nu le fac tocmai bine, fiind o mancare destul de light.
Urmareste-ne si pe Google NEWS
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- orez
- 2 ceape
- Bulion
- 2-3 dovlecei
- rosii
- 2 cepe
- 2 oua
- sare
- piper
- 1 legatura de patrunjel
Mod de preparare
- Dovleceii se taie in bucati potrivite (astfel incat sa va incapa in recipientul in care ii veti gati) si se scobesc de miez.
- Pieptul de pui, taiat fasii se da prin masina de tocat, impreuna cu cele doua cepe si eventual miezul dovleceilor.
- Se sareaza si condimenteaza dupa gust (In cazul meu, fiind pregatiti in special pentru cei mici, adaosul de sare si piper a fost destul de redus). Se adauga 5 linguri de orez spalat in prealabil si se amesteca cu mana.
- Compozitiei i se adauga o lingura cu varf de bulion,o legatura de patrunjel si cele doua oua.
- Dupa omogenizare, se umplu dovleceii. Alaturi de dovlecei, personal am umplut si cateva rosii.
- Se aseaza legumele umplute intr-un vas, si se adauga optional un pic de ulei de masline extravirgin.
- Se fierb aproximativ o ora, dupa care ma pot fi date un pic si la cuptor.
- Se servesc cu un pic de smantana sau iaurt.
Desi fotografia nu e tocmai una profi (fiind realizata in graba, nu am mai stat sa o oranez cu toate’ s cele, caci fiica-mea, foarte pofticioasa din fire imi dadea roata) , dar va asigur ca produsul finit este unul de-a dreptul delicios.