Dulceata din coji de pepene verde
Dulceata de coaja de pepene are o aroma fina, inconfundabila ce aduce putin la gust cu dulceata de gutui. Ce mai, o adevarata delicatesa. Iata mai jos cum se prepara:
Ingrediente:
- 1 kg de coajă groasa de pepene verde
- 1 kg de zahar
- 2 linguri de zeama de lamaie
- 1,5 litri apa
Mod de preparare:
- Cojile se spala si se indeparteaza coaja exterioara. lasand partea alba, plus o portiune de 3 mm din miezul rosu. Apoi se taie cojile in cubulete de 1 cm si se oparesc pret de 10 minute in apa cu putin otet. De exemplu, la 2 l apa se pun 250 ml otet. Se scurg si se clatesc in apa rece. Prin aceste procedee se mentine forma cubuletelor.
- Se fierbe un sirop consistent din 1,5 litri apa si 1 kg de zahar, se adauga cubuletele de coaja deja pregatite si se mai fierbe pana ce siropul e destul de legat .Se adauga zeama de lamaie, se mai dau 2-3 clocote si se pune in borcane deja sterilizate.
Urmareste-ne si pe Google News