Dulceata din coji de pepene verde

Home » Culinar » Desert » Dulceata din coji de pepene verde
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Dulceata de coaja de pepene are o aroma fina, inconfundabila ce aduce putin la gust cu dulceata de gutui. Ce mai, o adevarata delicatesa. Iata mai jos cum se prepara:

dulceata de pepeneIngrediente:

  • 1 kg de coajă groasa de pepene verde
  • 1 kg de zahar
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 1,5 litri apa

Mod de preparare:

  • Cojile se spala si se indeparteaza coaja exterioara. lasand partea alba, plus o portiune de 3 mm din miezul rosu. Apoi se taie cojile in cubulete de 1 cm si se oparesc pret de 10 minute in apa cu putin otet. De exemplu, la 2 l apa se pun 250 ml otet. Se scurg si se clatesc in apa rece. Prin aceste procedee se mentine forma cubuletelor.
  • Se fierbe un sirop consistent din 1,5 litri apa si 1 kg de zahar, se adauga cubuletele de coaja deja pregatite si se mai fierbe pana ce siropul e destul de legat .Se adauga zeama de lamaie, se mai dau 2-3 clocote si se pune in borcane deja sterilizate.

 

Urmareste-ne si pe Google News

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.