Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Efectele supradozei de Ibuprofen pot fi devastatoare

Fie ca ne doare capul sau orice alta parte din corp, folosirea în exces a Ibuprofenului poate cauza dependenta, supradozajul nefiind o optiune.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Acesta poate provoca efecte adverse, mai ales în cazul oamenilor care sufera de tulbururari digestive sau hemoragii gastrice.

De asemenea, folosirea concomitenta a altor substante de tipul anticoaguntelor poate provoca efecte adverse si stari ciudate organismului de aceea se prefera sa se foloseasca doza prescrisa de doctor, nu sa luam de capul nostru!

Organismul nostru are limita de toleranta la medicamente, iar acest lucru ar trebui sa ne dea de gândit atunci când vrem sa luam o doza mare sau puternica pentru tratarea oricarei afectiuni.

Majoritatea producatorilor de Ibuprofen (medicament cunoscut si drept prescurtat NSAIDs) din industria farmaceutica cunoscute  vin cu precizari stricte cu privire la doza recomandata  pentru fiecare adult în parte ce nu trebuie sa depaseasca 1200 de miligrame pe zi, pentru ca în corpul nostru sa nu se întâmple fenomene anormale.

La fiecare 4 ore o doza de 200 miligrame trebuie administrata corpului nostru, lucru care presupune pastrarea în limite optime a dozajului zilnic.

Unii oameni ne precizeaza prin interventiile lor online ca iau chiar si doze duble atunci când simt ca o pastila nu îsi are efectul scontat, schimbând un pic tactica, administrând 2 pastile la 6 ore, lucru care creste însa dozajul pâna la 1600 de miligrame administrate zilnic, fapt care nu este întocmai sanatos.

Primele abordari, ne spun specialistii, sunt cele mai sigure pentru a pastra balanta între doza optima si supradozaj astfel încât sa nu avem de suferit ulterior.

Pe de alta parte, alte surse precum Drugs.com  ne spun, de altel, ca doza maxima recomandata este de 3200 miligrame pe zi. [1] Efectele adverse atunci când este depasita aceasta doza maxima admisa per kilogram din greutatea corporala pot fi dure, corpul nostru poate dezvolta imunitate la anumite substante, iar simptome ca insuficienta renala, cardiaca sau convulsiile cu siguranta nu vor întârzia sa apara.

Medicii ne recomanda sa nu depasim aceasta doza astfel încât corpul nostru sa functioneze la parametrii normali si sa nu aibe dereglari bruste, orice exces pe care îl facem ar facilita dereglarea lui, iar procesele fizice nu ar mai functiona la parametrii lor reali.

Biblioteca Nationala de Medicina din Statele Unite Ale Americii ne ofera informatii foarte utile cu privire la efectele secundare pe care le poate avea folosirea în excces a Ibuprofenului sau cantitatii luate peste limita.

Ca principale reactii pe care le poate avea organismul se numara în principal pierderea acuitatii vizuale, diareea, senzatia de arsura si balonare a stomacului, greata, stari de sufocare, cefalee, ameteli, transpiratii si cele mai de temut  simptome ne spune ei sunt starile de confuzie care pot aparea din senin.

Astfel, putem observa cum numeroase publicatii si institutii cu renume  a medicinii moderne avertizeaza care sunt principalele riscuri ale folosirii Ibuprofen fara sa tinem cont de recomandarile medicale.

Daca nu se tine cont de bilantul miligrame/ kilogram corporal, desi credem ca o doza dubla ne-ar face bine, aceasta mai mult rau ne face desi pe termen scurt noi nici nu ne dam seama!

Desi atâtea institutii mari, medici specialistii si alte persoane ilustre din industrie îl recomanda drept cel mai serios si sigur analgezic, Ibuprofen poate provoca serioase reactii adverse în cazul unor persoane precum leziuni hepatice.

Printr-o interventie a unui om ce reprezinta aceeasi Biblioteca Nationala de Medicina a Statelor Unite ne este precizat faptul ca aceste leziuni hepatice pot aparea ca o dauna  a unor reactii de tip imuno-alergice, iar în corpul nostru transformarile care au loc pot sa duca la aceste consecinte grave.

Însa acestia ne precizeaza ca sunt doar unele cazuri specifice care pot avea parte de astfel de simptome, la marea majoritate manifestându-se doar cele precizate  mai sus si în mica masura!

Alte studii mai amanuntite însa, ne arata ca ar mai putea exista si alte efecte adverse ale folosirii Ibuprofen, oamenii care nu consulta prospectul si nu îl citesc atent, daca folosesc Ibuprofen pot suferi si de subtieri ale sângelui.

Acest lucru aduce drept consecinta predispozitia de a sângera mai mult atunci când suferim o rana sau de a avea vânatai pe termen lung în cazul unei loviri într-o anumita parte a corpului.

Campanii de informare ce se fac în întreaga lume avertizeaza oamenii sa se prezinte de urgenta la doctor daca apar manifestari ciudate atunci când folosesc Ibuprofen sau au scaderi bruste  de energie si nu se simt în stare de nimic.

Însa în cazul în care se observa orice forma de sângerare la nivelul stomacului , iar omul care foloseste Ibuprofen stie ca are antecedente în ceea ce priveste aceasta parte a corpului, nu trebuie sa ezite sa consulte un specialist  pentru ca lucrurile sa nu degenereze.

Aceasta categorie de oameni care au antecedente medicale face ca folosirea analgezicelor de orice fel sa devina riscanta si foarte daunatoare organismului, daca în trecut simptome ca ulceratii, arsuri la stomac, ficat, rinichi, boli de inima au existat, este de preferat sa se orienteze spre alte tipuri de tratamente.

Pe lânga toate aceste informatii prezentate mai sus este util sa se citeasca si care ar fi efectul folosirii în acelasi timp a altor medicamente si când este interventia acestora utila în tratarea diverselor probleme de sanatate.

Medicii ne recomanda folosirea concomitenta a medicamentelor doar daca avem serioase probleme de sanatate ce nu necesita amânare, asadar orice informatie în plus pentru populatie nu strica cu privire la compozitie chimica, efecte adverse sau eventuale predispozitii la consum care pot aparea astfel încât noi sa nu riscam nimic!

Exit mobile version