Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Epilarea cu ceara acasa

Metoda de epilare cu ceara acasa este una dintre cele mai comode si mai eficiente pentru obtinerea unei pieli perfecte. Dezavantajul principal al acesteia este faptul ca epilarea in sine este un proces dificil si adesea descurajant pentru persoanele fara experienta sau care incearca singure aceasta metoda. Secretul unei epilari reusite consta in folosirea uneltelor potrivite si alegerea unor echipamente ce pot fi folosite acasa pentru a usura intregul proces.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

epilare cu ceara acasaCosmeticienele profesioniste au nevoie de multe ore de practica si de cursuri specializate pentru a ajunge sa lucreze atat de rapid si eficient, de aceea doamnele care incearca epilarea acasa singure nu trebuie sa se lase descurajate daca primele cateva incercari nu sunt intocmai reusite.

De unde incepem?

Secretul consta in tranzitia treptata intre apelarea la serviciile unor saloane de cosmetica si efectuarea epilarii cu ceara in confortul propriei case. In functie de zona corpului, epilarea cu ceara poate fi mai simpla sau mai complicata de efectuat in regim propriu. Picioarele sunt zona perfecta pentru a incepe si a exersa pana in momentul in care se capata destula dexteritate pentru a trece la zonele mai sensibile.

Pe de alta parte, cateva zone ale corpului vor necesita un ajutor in plus, iar altele sunt chiar nerecomandate pentru persoanele fara o vasta experienta in domeniu.

Axila si zona bikinilor – aceste zone pot fi epilate acasa, insa se recomanda ajutorul unei a doua persoane pentru a aplica si inlatura ceara. Motivul este acela ca datorita pozitionarii zonelor, unghiul de aplicare sau inlaturare este aproape imposibil pentru o persoana care incearca sa efectueze intregul proces singura.

Zonele intime – sunt cele mai sensibile zone ale corpului si se recomanda intotdeauna apelarea la un specialist pentru inlaturarea parului din aceste zone cu ajutorul cerii fierbinti. Este nevoie de multa precautie, o mana ferma si vizibilitate perfecta pentru a evita ranirea sau neplacerile.

Sprancenele – vizibilitatea in zona sprancenelor este perfecta, iar unghiul de aplicare nu ridica nici o problema. Cu toate acestea, nu se recomanda epilarea acestei zone de acasa, iar motivul tine de simplu fapt ca un moment de neatentie sau o mana nesigura pot rezulta intr-o spranceana mai putin. Desi acestea cresc, nimeni nu si-a dori sa isi petreaca o luna desenand sprancene sau incercand sa isi acopere jumatate din fata cu parul.

Bratele, picioarele si chiar mustata – aceste zone sunt ideale pentru epilatul acasa, fara a fi nevoie de ajutorul altcuiva sau de cunostinte avansate. Trebuie sa se tina totusi cont de un numar de precautii general valabile la epilarea cu ceara.

Ce trebuie sa stii atunci cand decizi sa te epilezi acasa

Pentru ca se lucreaza cu ceara care poate ajunge la temperaturi mari, potential periculoase, este bine ca aceasta sa se manevreze intotdeauna cu precautie maxima si sa se foloseasca kit-uri speciale, aparate de epilare cu ceara sau incalzitoare de ceara.

1. Pielea trebuie curatata inainte de epilare – este extrem de important ca pielea sa fie curatata de produse cosmetice, praf, mizerie sau transpiratie inainte de aplicarea cerii pentru a se evita problemele de natura dermatologica dupa epilare.

2. Parul trebuie sa fie lungimea potrivita – este nevoie ca parul sa fie crescut macar jumatate de centimetru pentru a putea fi prins de ceara. Cu cat firul de par este mai lung cu atat epilarea este mai dureroasa, de aceea nu trebuie asteptat nici prea mult intre epilari.

3. Pentru epilarea cu ceara, aceasta trebuie sa fie la temperatura optima – daca nu se detine un incalzitor, ceara se testeaza pe interiorul incheieturii inainte de aplicare.

Exit mobile version