Femeile folosesc peste 500 de chimicale pentru tratarea corpului

Home » Beauty » Femeile folosesc peste 500 de chimicale pentru tratarea corpului
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

In urma unui studiu s-a ajuns la concluzia ca in fiecare zi femeile folosesc aproximativ 515 compusi sintetici in procesul de ingrijire al corpului.

Foarte multe dintre aceste substante chimice sunt daunataore, unele dintre fiind legate in mod direct cu aparitia cancerului.
Cele mai comune efecte care pot aparea in urma utilizarii acestor substante sunt alergiile, iritatiile, deregrarile hormonale si problemele de fertilitate.

Parabenii, un conservant chimic, gasiti in majoritatea produselor cosmetice de la sampon si pasta de dinti pana la lotiunile de corp, se pare ca influenteaza declansarea cancerului de san la femei si la barbati ridica probleme legate de fertilitate. Metilparabenul este foarte utilizat in industria cosmetica, el gasindu-se in peste 16.000 de produse cosmetice. Producatorii afirma ca aest chimical nu are nicio actiune asupra corpului pentru ca nu poate fi absorbit in organism dar de fapt parabenii pot fi absorbiti in proportii de la 20% pana la 60%.

Faptul ca produsele cosmetice sunt pline de tot felul de compusi chimici, unii foarte daunatori si a altii mai putin sau deloc daunatori, nu trebuie sa te faca sa nu mai folosesti aceste produse. Trebuie, insa, sa stii ce fel de cosmetice ti se potrivesc in functie de caracteristicile pielii sau parului tau.

Samponul


Samponul contine in medie 15 chimicale care in functie de reactiile corpului tau poate fi daunator. Cele mai daunatoare substante chimice gasite aici sunt: Sodium Lauryl Sulphate, Tetrasodium, Propylene Glycol si pot avea ca reactii adverse iritatiile ochilor.

Sprayul de par


Acest produs contine in medie 11 compusi chimici dintre care cel mai daunator este Polythylene terephthalate, substanta care poate produce deranjari hormonale, sterilitate si chiar cancer.

Fondul de ten


Acest produs folosit de aproape toate femeiile din lume contine 24 de chimicale dintre care cel mai daunator este Polymethyl methacrylate, care poate produce alergii si perturbari ale sistemului imunitar.

Rujul


Rujul fara de care orice femeie moderna se simte incompleta contine aproximativ 33 de chimicale, dar cel care reprezinta un posibil risca este Polymenthyl methacrylate care are posibilitatea de a produce alergii si chiar cancerul.

Dizolvantul de unghii


Alt produs al industriei cosmetice nelipsit oricarei femei, are o substanta foarte periculoasa: Phthalate, care produce mari probleme de fertilitate si influenteaza negativ dezvoltarea intrauterina. Din aceste cauza s-a interzis folosirea acestui compus chimic periculos in industria cosmetica in Statele Unite ale Americi si in Canada.

Parfumul


Parfumul, fara care viata ar fi mai… inodora, are in compozitia lui aproximativ 250 de compusi chimici dintre care periculos este Benzaldehyde, care poate produce iritatii ale gatului, gurii, nasului, ochilor si poate influenta negativ functionare rinichilor.

Deodorantul


Contine circa 15 chimicale, dar cele care ridica probleme sunt Isopropyl Myristate si Parfumul. Pot aparea ca efecte adverse iritatii ale pielii, probleme ale aparatului respirator si ametelile.

Lotiune de corp


Si acest produs contine in medie cam 22 de componente chimice dintre care au un efect daunator Methylparaben, Propylparaben, Polyethylene Glycol. Aceste substante pot produce alergii, iritatii, arsuri si mancarimi. Polyethylene Glycol este substanta care se regaseste si in substantele de curat aragazurile.
 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.