Fereste-te de aceste 5 bacteii periculoase!

Home » Sanatate » Generalitati » Fereste-te de aceste 5 bacteii periculoase!
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Bacteriile sunt organisme microscopice care traiesc in aer, sol si apa, pe suprafețe, dar si in/pe corpul uman.

Cele mai multe bacterii sunt inofensive si de fapt au chiar functii utile. Multe dintre bacteriile din corpul nostru protejeaza împotriva efectelor nocive ale altor organisme, insa atunci cand patrund in țesuturile interne, cu toate acestea, bacteriile pot provoca boli, disconfort si chiar moartea.

Clostridia


Clostridia traieste inofensiv în sol si în intestinele oamenilor si animalelor. Unele tipuri pot infecta rani sau provoca boli. Clostridium perfringens produce gangrena gazoasa sau moartea tesutului. Clostridium difficile poate provoca diaree. Clostridium este asociat cu gangrena gazoasa si colita cauzata de antibiotice.

Streptococi


Streptococcus pyogenes provoaca durere în gat si multe alte infectii si este o cauza majora de pneumonie si meningita. Streptococcus si Clostridia pot provoca deasemenea infecții necrozante ale pielii, care cauzeaza moartea tesutului, desi o combinatie de tulpini bacteriene pot fi, de asemenea, de vina pentru aceste infecții.

Stafilococii


Stafilococii  provoca infecții ale pielii, cum ar fi furuncule, pustule si abcese si infecții la nivelul oaselor, articulațiilor si rani. Staphilococcus epidermidis traieste în mod normal, inofensiv pe piele. În cazul în care patrunde în articulații sau valve cardiace artificiale în timpul unei interventii chirurgicale, poate provoca infecții periculoase. Potrivit clinicii Cleveland, Staphylococcus aureus si mai puțin frecventul, Staphylococcus pyogenes, cauzaza impetigo, o infecție a pielii superficiale, extrem de contagioasa.

Listeria si Bacilii


În cazul în care Listeria monocytogenes infecteaza o femeie gravida, fatul sau nou-nascutul poate fi afectat. Listeria si bacilii au infectat oameni care au mancat branza contaminata si carne fiarta inghetata. Bacilii pot fi gasiti în sol si în apa, animalele si insectele fiind cel mai adesea purtatori. Bacillus cereus poate provoca intoxicații alimentare. Bacillus anthracis produce antraxul, care poate provoca rani deschise pe piele.

Legionella


Exista mai multe specii de bacterii Legionella. Legionella pneumophila provoaca boala legionarilor, o forma de pneumonie care pune de multe ori viata in pericol. Aceste bacterii traiesc si prospera in medii calde, umede, cum ar fi sistemele mari de aer condiționat.

Credit foto:Pixabay
 Ramona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.