Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Fibrele alimentare, secretul unei sanatati durabile

Pentru aceia nefamiliarizati cu acest termen, fibrele alimentare sunt o serie de substante care se regasesc din abundenta in leguminoase, fructe sau cereale integrale care nu pot fi descompuse in urma digestiei in aminoacizi, daca vorbim de fibrele proteice sau in glucoza, in cazul in care ne referim la fibrele carbohidrati.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Un lucru unanim acceptat este faptul ca ingerarea unei cantitati suficiente de fibre pe parcursul unei zile reduce riscul aparitiei unor anumite boli grave precum diabetul zaharat sau unor forme de cancere, precum cel de colon.

Fibre alimentare

Fibrele alimentare au capacitatea de a absoarbi apa la nivelul tractului digestiv facand ca materiile fecale sa fie mai putin dense, astfel eliminandu-se mai repede din organism si scazand riscul aparitiei unor infectii.

Totodata, asazisele fibre solubile se combina cu moleculele de glucoza, eliberand zaharurile lent in sange si regland astfel secretia de insulina.

Pentru a beneficia de efectele „miraculoase” pe care acesti compusi ii au asupra organismului nostru, nu trebuie decat sa aducem in alimentatia noastra cat mai multe fructe si legume proaspete, concomitent cu inlocuirea painii din faina alba cu una din cereale integrale (eventual cu seminte) .

Un lucru atat de simplu si totodata atat de ignorat de majoritatea populatiei din tarile „civilizate” poate ajuta la diminuarea riscului de aparitie a numeroase boli digestive si nu numai.

Exit mobile version