Iarna se va instala in curand – tu cum iti pastrezi alimentele proaspete pe durata sezonului rece?

Home » How To » Iarna se va instala in curand – tu cum iti pastrezi alimentele proaspete pe durata sezonului rece?
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Trebuie sa recunoastem ca suntem surprinsi de cat de repede a trecut vara, toamna instalandu-se fara ca macar sa ne dam seama.

Acum suntem in asteptarea iernii, iar cum noi romanii in aceasta perioada ne facem “provizii”, indiferent ca vorbim de carne, legume sau fructe, este nevoie sa avem la indemana un spatiu suficient de mare care sa asigure pastrarea in conditii bune a lor.

Avem la indemana foarte multe optiuni, indiferent ca vorbim despre frigidere mari, ca de exemplu combinele frigorifice, sau despre frigiderele mici despre care s-a discutat foarte mult pe acest site pe care il recomandam si noi. In cel din urma caz, atentia spre frigiderele mici trebuie sa fie indreptata atunci cand avem o locuinta cu foarte putin spatiu la dispozitie, lucru ce nu ne va permite sa instalam un model clasic (de combina frigorifica nici nu mai poate fi vorba).

Daca este ales cu grija, atunci un frigider mic poate sa fie la fel de util ca unul de dimensiuni normale, chiar daca nu vom avea la dispozitie la fel de mult spatiu pentru depozitarea alimentelor (tot este mai bine decat nimic). In cazul lor trebuie sa fim atenti la cat de bine se foloseste producatorul de dimensiunile pe care le are la dispozite – aici atentia ta va trebuie sa se indrepte in special catre compartimentarea frigiderului. Nu de putine ori modul in care este compartimentat poate sa limiteze foarte mult libertatea de a depozita orice tip de aliment, iar dimensiunile frigiderului nu se vor simti in interiorul sau.

frigidermic

Lucrurile se simplica putin atunci cand nu ne dorim altceva decat un frigider cat mai incapator, nefiind deloc limitati de un anumit set de dimensiuni. Aici atentia noastra va fi strict pe caracteristicile sale, caracteristici care se aplica si in cazul unui frigider mic (defapt in cazul tuturor aparatelor frigorifice).

Deoarece vorbim de un aparat electrocasnic care va sta in priza si va functiona 24 de ore din 24, este important sa acorzi o maxima importanta consumului pe care il are acesta. Este bine sa te orientezi intotdeauna spre modele care sunt capabile sa ofere o eficienta energetica foarte ridicata, astfel incat sa nu platim facturi foarte mari la curent la fiecare sfarsit de luna. De asemenea, trebuie sa ai in vedere si existenta mai multor sisteme de siguranta, care sa te anunte atunci cand uiti usa deschisa (in acest fel nu se va “pierde” frigul din interior, lucru care va duce la functionarea fara oprire si un efort in plus din partea frigiderului tau).

Nu trebuie sa uitam nici de autonomia pe care o poate oferi aparatul frigorific atunci cand sunt pene de curent. Daca stai intr-o zona in care curentul cade foarte des, asta trebuie sa fie prioritatea ta numarul unu. Exista pe piata modele care pot rezista fara probleme chiar si 2 zile fara curent!

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.