Incredibil! Cea mai scumpa cafea din lume se produce din fecale de elefanti

Home » Stiri » Incredibil! Cea mai scumpa cafea din lume se produce din fecale de elefanti
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Black Ivory (fildes negru, in traducere) a devenit cea mai scumpa cafea din lume, detronand mult mai cunoscutul sortiment Kopi Luwak.

Aceasta „delicatesa” bizara este obtinuta din boabe de cafea partial digerate de elefanti, boabele de cafea Arabica fiind amestecate cu fructe si oferite drept masa docilelor mamifere.

In decurs de 72 de ore acestea sunt defecate si alese bob cu bob de catre fermieri, spalate si apoi dezinfectate. Procesul de uscare si prajire este si acesta unul complex, potrivit celor care comercializeaza acest produs.

black ivory

Black Ivory se produce exclusiv in Thailanda, intr-o regiune celebra pentru exportul ilegal de opiu, business-ul apartinand canadianului Blake Dinkin. Potrivit acestuia, cafeaua sa este mai buna decat Kopi Luvak, elefantii, spre deosebire de civete fiind ierbivori.

Datorita procesului de fermentatie din stomacul pachidermelor, cafeaua are o aroma fina, unicat. Cu un gust de ciocolata si fructe, aceasta are insa o concentratie de cofeina destul de redusa, fiind undeva la granita dintre ceai si cafeaua clasica.

Black Ivory se comercializeaza la un pret de 66 usd per pachet de 35 de grame (cantitate din care se pot obtine aproximativ 5 shoturi de espresso),  reiesind un cost de achizitie de aproximativ 2000$ per kilogram. In restaurantele exclusiviste, o ceasca poate fi savutata la un pret aproximativ de 50 $.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.