Kituri pentru baruri pentru cocktailuri perfecte
Barmanii nu fac o muncă ușoară. Tocmai din acest motiv, pentru a putea crea băuturile dorite, aceștia trebuie să dispună de cele mai bune echipamente.
Un kit de bar bine aprovizionat cu instrumentele potrivite este esențial pentru un barman!
Kituri pentru baruri- ce conțin și cum se folosesc
Există kituri de bar diferite, de la 7 piese până la 22 piese. Mai jos vă vom prezenta elementele indispensabile unui barman, și la ce folosesc acestea.
- Shaker de cocktail. Acesta este considerat „cel mai bun prieten al unui barman”. Există 2 tipuri de shaker: Boston Shakers și Shaker Cobbler. Boston Shakers sunt agitatoare din două părți și sunt formate dintr-un pahar și o cutie de metal. Shaker Cobbler include o sită.
- Strecurătoare. Strecurătoarea este prietena shaker-ului, deoarece aceasta păstreaza gheața și alte ingrediente non-lichide din cocktailul final.
- Pisător muddler. Acesta pasează fructe, ierburi sau condimente într-un pahar
- Jigger. Acesta este un dispozitiv de măsurare în forma de clepsidră pentru turnarea cu precizie a alcoolului. Acestea sunt disponibile în mai multe dimensiuni, deși cele standard sunt 1,5 și 1.
- Deschizător de sticle cu partea plată.
- Deschizător de vin. Acest deschizător are un cuțit pentru a tăia sigiliul de deasupra sticlei și un tirbușon pentru a îndepărta dopul.
- Cuțit și tocător bar. Cocktailurile nu conțin doar lichide. Barmanii au nevoie de un cuțit special și un tocător pentru a putea pregăti și restul ingredientelor al unui cocktail corect.
- Lingură. Nu este potrivită orice lingură pentru acest pas. Trebuie să fie o lingură de bar, specială, deoarece aceasta are un mâner alungit și este concepută pentru a amesteca în jurul marginii interioare a paharului.
- Picurătoare pourer. Acestea sunt esențiale pentru turnare, măsurare lină și consistentă.
Ustensile de bar care nu ar trebui să lipsească din locația ta
La RoseHome găsiți în meniul principal o secțiune doar despre „Ustensile bar”. Aici veți găsi absolut toate cele necesare unei locații de tip bar.
Articole de dotare și depozitare pentru bar – Tăvi, barmat, rack pentru sticle, seturi pentru depozitarea băuturilor, dispenser și altele
Consumabile bar – Paie
Cuțite și tocătoare bar – Diverse modele
Desfăcătoare- Diferite dimensiuni, modele, materiale
Dispensere băuturi- Se regăsesc aici și toate accesoriile necesare
Frapiere- Peste 50 de modele disponibile
Kituri bar- Diferă numărul de piese între ele
Linguri de bar- Au capetele diferite
Măsurători bar- Au diferite dimensiuni
Pahare mixing- Se folosesc pentru a amesteca băuturile prin metoda „stirr”
Pahare shaker – Boston, Cobbler sau Parisian Shaker
Picurătoare pourer- Accesoriu pentru a doza cu precizie lichidele
Pisător muddler- Se folosesc la pisarea fructelor sau plantelor
Produse de bar pentru gheață- Cupe, zdrobitor gheață, clești gheață
Site bar- Ajută la strecurarea băuturilor
Tăvi servire bar- Pentru a nu servi băuturile direct pe masă
Top 3 cele mai iubite cocktailuri
Cocktailul este un amestec de băuturi alcoolice sau nonalcoolice, ce are ca bază un ingredient principal.
- Margarita – Unul dintre cele mai cunoscute cocktailuri din lume, are un aspect foarte rafinat, fiind potrivit cel mai bine pentru evenimentele de seară.
Ingrediente:
– 1 lime (1/2 lime pentru cocktail, 1 felie pentru umezirea gurii paharului și 1 felie pentru decor);
– 30 ml tequila
– 10 ml triplu sec
– 20 ml suc de lime
– cuburi de gheață
– sare
Mod de preparare: Într-un shaker de adaugă 4-5 cuburi de gheață, sucul de lime, tequila și triplul sec. Se agită bine, se umezește gura paharului cu o felie de lime, apoi se pune cu gura în jos pe o farfurie pe care s-a turnat sare și se rotește de câteva ori, astfel încât sarea să rămână ca o glazură pe gura paharului.
- Cosmopolitan – Are o aromă ușoară și fructată.
Ingrediente:
– 30 ml vodka;
– 20 ml triplu sec;
– 5 ml grenadine;
– 50 ml suc de coacaze;
– 1/2 lime;
– cuburi de gheață.
Mod de preparare: Se adaugă în shaker gheața, vodka, triplul sec, sucul de coacăze, siropul grenadine și jumătatea de lime. Se agită pentru câteva minute, iar apoi se toarnă într-un pahar.
- Mojito – Băutură originară din Cuba. Aromă puternică de mentă, combinată cu lime și finețea romului cubanez.
Ingrediente:
– 50 ml rom;
– 1 lime
– frunze de mentă
– 2 lingurițe de zahăr brun
– apa mineral
– gheață
Mod de preparare: Se taie în pahar 8 bucăți de lime, se adaugă 2 linguri de zahăr și frunze de mentă, iar apoi se pisează. Se toarnă romul, gheața pisată și se adaugă apă minerală.