Kituri pentru baruri pentru cocktailuri perfecte

Home » Shopping » Kituri pentru baruri pentru cocktailuri perfecte
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Barmanii nu fac o muncă ușoară. Tocmai din acest motiv, pentru a putea crea băuturile dorite, aceștia trebuie să dispună de cele mai bune echipamente.

Un kit de bar bine aprovizionat cu instrumentele potrivite este esențial pentru un barman!

Kituri pentru baruri- ce conțin și cum se folosesc


Există kituri de bar diferite, de la 7 piese până la 22 piese. Mai jos vă vom prezenta elementele indispensabile unui barman, și la ce folosesc acestea.

  • Shaker de cocktail. Acesta este considerat „cel mai bun prieten al unui barman”. Există 2 tipuri de shaker: Boston Shakers și Shaker Cobbler. Boston Shakers sunt agitatoare din două părți și sunt formate dintr-un pahar și o cutie de metal. Shaker Cobbler include o sită.
  • Strecurătoare. Strecurătoarea este prietena shaker-ului, deoarece aceasta păstreaza gheața și alte ingrediente non-lichide din cocktailul final.
  • Pisător muddler. Acesta pasează fructe, ierburi sau condimente într-un pahar
  • Jigger. Acesta este un dispozitiv de măsurare în forma de clepsidră pentru turnarea cu precizie a alcoolului. Acestea sunt disponibile în mai multe dimensiuni, deși cele standard sunt 1,5 și 1.
  • Deschizător de sticle cu partea plată.
  • Deschizător de vin. Acest deschizător are un cuțit pentru a tăia sigiliul de deasupra sticlei și un tirbușon pentru a îndepărta dopul.
  • Cuțit și tocător bar. Cocktailurile nu conțin doar lichide. Barmanii au nevoie de un cuțit special și un tocător pentru a putea pregăti și restul ingredientelor al unui cocktail corect.
  • Lingură. Nu este potrivită orice lingură pentru acest pas. Trebuie să fie o lingură de bar, specială, deoarece aceasta are un mâner alungit și este concepută pentru a amesteca în jurul marginii interioare a paharului.
  • Picurătoare pourer. Acestea sunt esențiale pentru turnare, măsurare lină și consistentă.

Ustensile de bar care nu ar trebui să lipsească din locația ta


La RoseHome găsiți în meniul principal o secțiune doar despre „Ustensile bar”. Aici veți găsi absolut toate cele necesare unei locații de tip bar.

Articole de dotare și depozitare pentru bar – Tăvi, barmat, rack pentru sticle, seturi pentru depozitarea băuturilor, dispenser și altele

Consumabile bar – Paie

Cuțite și tocătoare bar – Diverse modele

Desfăcătoare- Diferite dimensiuni, modele, materiale

Dispensere băuturi- Se regăsesc aici și toate accesoriile necesare

Frapiere- Peste 50 de modele disponibile

Kituri bar- Diferă numărul de piese între ele

Linguri de bar- Au capetele diferite

Măsurători bar- Au diferite dimensiuni

Pahare mixing- Se folosesc pentru a amesteca băuturile prin metoda „stirr”

Pahare shaker – Boston, Cobbler sau Parisian Shaker

Picurătoare pourer- Accesoriu pentru a doza cu precizie lichidele

Pisător muddler- Se folosesc la pisarea fructelor sau plantelor

Produse de bar pentru gheață- Cupe, zdrobitor gheață, clești gheață

Site bar- Ajută la strecurarea băuturilor

Tăvi servire bar- Pentru a nu servi băuturile direct pe masă

 

Top 3 cele mai iubite cocktailuri


Cocktailul este un amestec de băuturi alcoolice sau nonalcoolice, ce are ca bază un ingredient principal.

  • Margarita – Unul dintre cele mai cunoscute cocktailuri din lume, are un aspect foarte rafinat, fiind potrivit cel mai bine pentru evenimentele de seară.

Ingrediente:

– 1 lime (1/2 lime pentru cocktail, 1 felie pentru umezirea gurii paharului și 1 felie pentru decor);

– 30 ml tequila

– 10 ml triplu sec

– 20 ml suc de lime

– cuburi de gheață

– sare

Mod de preparare: Într-un shaker de adaugă 4-5 cuburi de gheață, sucul de lime, tequila și triplul sec. Se agită bine, se umezește gura paharului cu o felie de lime, apoi se pune cu gura în jos pe o farfurie pe care s-a turnat sare și se rotește de câteva ori, astfel încât sarea să rămână ca o glazură pe gura paharului.

  • Cosmopolitan –  Are o aromă ușoară și fructată.

Ingrediente:

– 30 ml vodka;

– 20 ml triplu sec;

– 5 ml grenadine;

– 50 ml suc de coacaze;

– 1/2 lime;

– cuburi de gheață.

Mod de preparare: Se adaugă în shaker gheața, vodka, triplul sec, sucul de coacăze, siropul grenadine și jumătatea de lime. Se agită pentru câteva minute, iar apoi se toarnă într-un pahar.

  • Mojito –  Băutură originară din Cuba. Aromă puternică de mentă, combinată cu lime și finețea romului cubanez.

Ingrediente:

– 50 ml rom;

– 1 lime

– frunze de mentă

– 2 lingurițe de zahăr brun

– apa mineral

– gheață

Mod de preparare: Se taie în pahar 8 bucăți de lime, se adaugă 2 linguri de zahăr și frunze de mentă, iar apoi se pisează. Se toarnă romul, gheața pisată și se adaugă apă minerală.

 Enache Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.