Lagos, Portugalia

Home » Timp Liber » Destinatii de vacanta » Destinatii in Europa » Lagos, Portugalia
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Lagos este un oras vechi aflat in regiunea Algarve din sudul Portugaliei. Acest oras are o suprafata de doar 213 kilometri patrati.

Din punct de vedere istoric, cel mai mare avantaj al orasului a fost pozitia geografica. Situat vis-a-vis de coasta de nord a Africii, in estuarul Bensafrim, a fost un punct de atractie pentru colonistii si invadatorii straini. Printul Henry a adus faima in regiune prin infiintarea unei scoli de navigatie in oras, Lagos devenind astfel un centru al activitatii maritime pentru exploratori.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Plaja in Lagos

Astazi, avantajul regiunii consta in abundenta si varietatea de plaje frumoase. Vizitatorii sunt rasfatati cu plaje lungi si intinderi cu dune de nisip, cum ar fi Meia Praia, si golfuri protejate cum sunt Praia da Boneca si Praia Dona Ana. Ambele variante sunt la fel de atragatoare. Dimensiunea plajei Meia Praia o face favorita pentru practicarea sporturilor nautice. Linia de coasta din zona este deosebit de atractiva si poate fi explorata pe mare, optand pentru una dintre excursiile cu barcile care pleaca regulat din portul de agrement. Poate fi, de asemenea, un loc adecvat pentru scufundari.

Orasul in sine poate fi vizitat cel mai bine pe jos. In ciuda distrugerii provocate de cutremurul din 1755, multe dintre casele din centrul istoric al orasului inca mai pastreaza zidaria traditionala, dar si eleganta balcoanelor din fier forjat si a teraselor interioare umbrite. Orasul ofera, de asemenea, o viata de noapte interesanta.

Iata si cateva din atractiile turistice din zona:


Muralhas Lagos

Muralhas (zidurile orasului): Initial, de origine cartagineza sau romana, zidurile au fost extinse de catre arabi si apoi au fost marite din nou in secolele XIV si XVI pentru a se adapta cresterii orasului. Zidurile ofera vederi panoramice  asupra dealurilor din jur si asupra golfului.

Castelo dos Governadores (Castelul Guvernatorilor): Acest castel a fost reconstruit pe locul unui fost castel arab, in secolele XIV-XVI, pentru a deveni resedinta guvernatorilor din Algarve. Partial distrus in cutremurul din 1755, Castelul contine un exemplu al unei ferestre manuelin – se considera ca langa aceasta fereastra regele Sebastiao si-ar fi spus ultimele rugaciuni inainte de calatoria in Africa.

Mercado de Escravos (piata de sclavi): In 1444, aici au fost vanduti sclavi adusi de pe continentul african.  Este considerata a fi prima piata de sclavi a Europei. Parterul cladirii adaposteste acum o galerie de arta.

Muzeul Municipal Dr. Jose Formosinho: Muzeul contine colectii unice de arta religioasa, descoperiri arheologice, picturi  dedicate istoriei oraselor Lagos si Algarve, etnografie si mineralogie.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.