Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Lapland, Finlanda – Fa cunostinta cu indepartata Laponie

Este cunoscuta pentru pustietatea vasta subarctica, statiunile de schi si fenomenele sale naturale (soarele de la miezul noptii si Luminile Nordului). Peisajele Laponiei, cu sensurile sale subtile si ascunse, fac parte din patrimoniul cultural al poporului Sami.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Trasee vechi, marcajele sculptate sau pictate pe copaci ne spun povestea calatorilor din trecut. Pentru cei mai multi oameni, sansa de a vedea Luminile Nordului este o ocazie unica. Finlanda este, probabil, cea mai potrivita tara din lume pentru a vedea aceste perdele scanteietoare de lumina pe cer.

Cu toate ca, uneori, luminile pot fi vazute chiar si din regiunile cele mai sudice ale Finlandei, cel mai bun loc pentru a le vedea este Laponia. In partea de nord, din septembrie pana in martie, vizitatorii pot participa aproape garantat la un spectacol de lumini spectaculos. Cerul sa fie senin este conditia de a va bucura de un spectacol rar in viata!

Magia sarbatorilor de Craciun poate fi experimentata pe tot parcursul anului in Satul lui Mos Craciun si Santa Park. In capitala Laponiei, Rovaniemi, se pot vizita, de asemenea,  Muzeul Arktikum si Casa de Cultura Korundi. Iubitorii de animale pot vizita parcul zoo Ranua unde se afla reni, caini husky, ursi polari si verii lor, ursii bruni finlandezi.

Datorita vecinatatii arctice, Laponia este locul in care puteti experimenta activitati inedite precum servirea mesei si un somn bun in cladiri ridicate din gheata.

Iata cateva alte obiective importante din Laponia, tara lui Mos Craciun: Parcul National Riisitunturi din Posio, sudul Laponiei,  renumit pentru copaci cu coroane mari de zapada; Lacul Kilpisjärvi aflat in nord-vestul regiunii, cunoscut prin faptul ca ofera unele dintre cele mai frumoase peisaje din Finlanda; Muzeul din Siida unde puteti vedea case traditionale din lemn.

Exit mobile version