Lectura: 4 Carti pe catre trebuie sa le citesti !

Home » Timp Liber » Lectura » Lectura: 4 Carti pe catre trebuie sa le citesti !
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

La plaja, acasa, la umbra si in oricare alt loc ai posibilitatea este bine sa deschizi din cand in cand cate o carte.

Cele 50 de vicii al domnului Grey

Cele 50 de vicii al domnului Grey este primul volum dintr-o trilogie care a beneficiat de articole pe primele paginei ale New York Times si Wall Street Jurnal si a fost tiparita in prima editie in 750.000 de exemplare. Din cauza epuizarii stocurilor, editorul a fost nevoit sa “retipareasca” romanul. Doar dupa sase saptamani s-au vandut peste 10.000.000 de copii. A aparut in Marea Britanie si acum urmeaza sa fie tiparita in 30 de limbi.
Dreptul de ecranizare al cartii a fost deja castigat de catre Universal Picture.
Acest roman te captureaza si te domina din cauza romantismului, erotismului si amuzamentului de care da dovada.

Anastasia Steele, studenta la filologie, ii ia un interviu lui Christian Grey, un tanar om de afaceri de succes, pe care il gaseste foarte atractiv si de-a dreptul intimidant. Retrasa si interiorizata, Ana este socata sa constate ca, pentru prima data in viata, este atrasa puternic de cineva. Christian o avertizeaza ca trebuie sa stea departe de el, iar ea nu face decat sa-l doreasca si mai tare. Dar cand descopera gusturile erotice speciale ale acestuia, incepe sa ezite: dincolo de sarmul si succesul de care se bucura, Christian Grey este un barbat tulburat de demoni ascunsi si ghidat de o excesiva nevoie de a-i controla pe ceilalti.

Concubina din Shangai

Concubina din Shangai are autor pe Hong Ying, este o carte despre o femeie cu adevarat puternica care are o frumusete neconventionala dublata de inteligenta si un curaj supraomenesc. Casia Xiao infrunta o China in care femeia nu are niciun cuvant de spus si nu li se cere decat sa fie decorative si supuse. Din umbra, alaturi de capeteniile Fratiei Hong, Cassia, adevarata eminenta cenusie, va deveni cea mai puternica femeie din Shanghai.

O vara fara barbati

O vara fara barbati este o carte la persoana intai cu un rafinament si o finete demne de orice lauda. Este o carte despre descoperirea sinelui feminin si despre diferentele dintre sexe.
Mia Fredricksen, eroina acestei carti, ajunsa la 55 de ani, pare o femeie implinita cu o cariera infloritoare si o fiica care este actrita. Cartea debuteaza cu naruirea universului aceste femei cand sotul ei o paraseste spunandu-i ca vrea sa ia o pauza. Dupa o cadere nervoasa, eroina cartii, se retrage in locurile natale unde se integreaza intr-o societatea exclusiv feminina.

Jurnalul unui calator boem

Privind mumia lui Mao din mausoleul aflat in mijlocul pietei Tiananmen din Beijing, Ciprian a aflat ca acest mare leader al Chinei comuniste s-a iubit cu peste 3500 de femei. Conform doctrinei taoiste, era calea de a ajunge spre nemurire. Mai tarziu, autorul realizaeaza ca mai multi oameni puternici au incercat sa isi gaseasca piatra filozofala cucerind cat mai multe femei. Hotarat sa-si invinga demonii personali si frica de ireversibilitatea timpului, Enea porneste intr-o calatorie prin 100 de tari, care dureaza sase ani. In fiecare dintre ele se familiarizeaza cu farmecele localnicelor, dar si cu peisajele, edificiile, gastronomia si traditiile specifice fiecareia dintre ele.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.