Malta – o destinatie exotica

Home » Timp Liber » Destinatii de vacanta » Destinatii in Europa » Malta – o destinatie exotica
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Malta este un arhipelag (alcatut din 6 insule) situat in centrul Marii Mediterane, intre Sicilia si coasta nord-africana, cunoscut pentru locurile sale istorice legate de o succesiune de conducatori, inclusiv romani, mauri, cavalerii Sfantului Ioan, francezi si britanici.

Arhipelagul detine numeroase cetati, temple megalitice precum si un complex de sali subterane si camere funerare datand de circa 4000 de ani. Capitala Maltei este  la Valletta, un orasul gazda pentru piese de teatru si concerte, precum si pentru zeci de expozitii si evenimente de strada.

malta

Avand aproape 7.000 de ani de istorie, Malta ofera numeroase sit-uri de interes – temple megalitice, catacombe subterane, biserici si forturi care nu trebuie omise:

Muzeul de antichitati romane se poate vizita in Rabat. Catedrala si muzeul din orasul medieval fortificat Mdina, aflat chiar langa  Rabat sunt, de asemenea, puncte de interes.

Un alt obiectiv, castelul Auberge de Castille a fost sediul oficial al cavalerilor de Castilia. Cavalerii ordinului au fost insarcinati cu apararea fortificatiei din Valletta, cunoscuta sub numele de Barbara Bastion St. Auberge.  Castelul este situat in cel mai inalt punct al orasului Valletta, ceea ce ii confera un orizont unic si de neegalat de catre orice alta cladire din oras. Auberge a fost construit de arhitectul maltez Girolamo Cassar in 1574.

Muzeul de Arheologie din Valletta gazduieste o colectie bogata de artefacte preistorice, iar Muzeul Razboiului de la Fort St. Elmo gazduieste o parada militara in costume de epoca in fiecare duminica.

Un alt obiectiv pe care merita sa-l vizitati este farul Delimara. Construit in 1854, farul a fost mult timp de folos pentru transportul maritim, precum si un punct de reper al arhitecturii britanice din varful sudic al Maltei.

Inchisoarea situata pe Corradino Hill Paola a fost construita in 1866, initial pentru a adaposti prizonieri din randul marinei. Institutia a fost transferata armatei in 1870 si de atunci este cunoscuta sub numele de Penitenciarul militar Corradino.

De asemenea, partea rurala a insulelor este fascinanta, cu sate fermecatoare  si folclor captivant. Mergeti intr-o vizita in satul de pescari Marsaxlokk sau in piata in aer liber din afara Vallettei, plictiseala iese din discutie in aceste locuri minunate.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.