Mobilier de gradina – Cum faci cea mai inteleapta alegere?
Vara, este mai placut si mai reconfortant sa muti livingul in gradina. Daca alegi un mobilier de gradina potrivit si amenajezi spatiul verde intr-un mod creativ si perfect functional, vei avea, fara indoiala locul ideal pentru a-ti bea cafeaua de dimineata, pentru a lua masa cu familia si cu prietenii, pentru a-ti primi musafirii si pentru a te relaxa.
Care este secretul pentru a-ti alege mobilierul de gradina perfect? Simplu! Considera ca amenajezi livingul sau orice alta camera a casei tale si trateaza spatiul verde cu aceiasi atentie.
Urmareste-ne si pe Google NEWS
Este important sa tii cont de materialele pe care le alegi, de optimizarea si functionalitatea spatiului de estetic, de confort. In functie de amenajarea casei si a gradinii, privind in ansamblu decorul din jurul tau (terasa, gardul, fatada casei, plantele ornamentale) ar fi bine sa te orientezi catre piese de mobilier din acelasi stil.
Lemnul masiv – stejar, brad, mahon, pin – daca este folosit in stare bruta, te ajuta sa obtii usor un mobilier de gradina rustic.
Fierul forjat, lucrat manual cu detalii care personalizeaza mobilierul are un aer clasic, elegant, inconfundabil.
Rafia, bambusul sau chiar plasticul de calitate contribuie la obtinerea unui stil de amenajare modern al gradinii, mai ales atunci cand preferi piesele asimetrice, contemporane.
Pentru a alege materialele care raspund cel mai bine nevoilor tale de confort si aspectului estetic la care visezi, iata care sunt avantajele si dezavantajele celor mai utilizate materiale pentru mobilierul de exterior:
- Cele mai rezistente materiale sunt fierul forjat si lemnul masiv. Acestea au marele beneficiu al unei durabilitati sporite atunci cand sunt intretinute corespunzator si pot fi curatate fara prea mare efort. Totusi, in cazul in care optezi pentru un mobilier care nu va ramane peste iarna afara, sunt greu de transportat si de depozitat. In plus, mobilierul din fier forjat poate fi lipsit de confort.
- Cele mai usor de intretinut si cel mai ieftin este plasticul sau pvc-ul. Acesta se curata rapid cu apa, rezista la umezeala si este cea mai buna alegere pentru gradinile care au piscine. Plasticul, insa, nu este atat de durabil in timp, se poate crapa sau sparge si nu ofera aceiasi stabilitate precum un mobilier fix.
- Cele mai estetice pentru gradinile de vara sunt nuielile (ratanul), deoarece aduc un aer prospat, natural spatiului. Dincolo de confort si usurinta in manevrare, nuielele au dezavantajul unei rezistente scazute. –
Daca te-ai hotarat asupra stilului si asupra materialelor, este timpul sa hotarasti ce piese de mobilier se potrivesc mai bine gradinii tale.
Ai o gama larga de combinatii pe care le poti face pentru a ajunge la functionalitatea si confortul de care ai nevoie. Gandeste-te ce s-ar potrivi mai bine dintre seturile cu mese si scaune sau canapelele, balansoarele, fotoliile si taburetele. Nu uita ca un mobilier protejat de soare va fi mai durabil si va tine mai mult timp, asa ca trebuie sa gasesti un umbrar perfect (foisor, cort, umbrela) pentru coltul tau de relaxare.
La final, da culoare mobilierului tau de gradina prin adaugarea unor accesorii inedite, in ton cu plantele ornamentale din jur. Cauta acele huse si perne care sa iti ofere dincolo de cromatica linistitoare pentru privire, confortul si relaxarea de care ai nevoie.