Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Modul in care cei doi parteneri dorm le influenteaza performanta la locurile de munca

Dar, acesta nu este singurul dezavantaj. Asa cum a dezvaluit un studiu realizat de Spitalul Universitar din Ohio, persoanele care nu dorm pierd pana la 30% mai multa apa decat cei care dorm, iar aceasta deshidratare ar influenta in mod direct cresterea tuturor semnelor de imbatranire.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Somnul este benefic atat pentru riduri, cat si pentru anxietate, dar exista si o alta zona in care lipsa de somn te poate afecta: cariera. Conform unui alt studiu realizat de Universitatea din California, o ora in plus de somn pe saptamana ar putea creste salariul aproape la fel de mult ca un an suplimentar de studiu. Cum este posibil? Cercetatorii spun ca exista o legatura directa intre modul in care oamenii isi organizeaza viata, programul de somn si performanta la  locurile de munca.

Somnul si calitatea acestuia poate oferi cheia pentru o marire de salariu. Mai mult de atat, s-a descoperit ca modul in care un cuplu doarme poate avea impact asupra productivitatii a milioane de femei. 29% dintre subiectii implicati intr-un studiu realizat de Universitatea din Leeds, spun faptul ca dorm in cuplu este cauza lipsei de somn.

Dr. Guy Meadows, expert in somn, a proiectat o lista cu sfaturi care ajuta in lupta impotriva acestui fenomen:

  1. Dormiti in camere separate sau in paturi separate.
  2. Stabiliti un acord care sa implice o rutina benefica pentru ambii.
  3. Utilizati dopuri de urechi sau o masca pentru ochi pentru a bloca zgomotul si lumina.
  4. Verificati temperatura corpului. De multe ori, femeile au corpul mai rece decat barbatii, asa ca cel mai bine este ca in patul comun sa se foloseasca mai multe paturi pentru a gestiona fiecare caldura dupa cum este necesar.
  5. Pentru elimarea sforaitului este bine sa se doarma lateral si sa se evite substante, precum alcoolul sau antihistaminicele care il accentueaza.

Exit mobile version