Motive pentru care egalitatea de gen este cel mai bun ingredient pentru o coexistenta de succes

Home » Familie & Relatii » Relatii » Relatii de succes » Motive pentru care egalitatea de gen este cel mai bun ingredient pentru o coexistenta de succes
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Pana acum cateva decenii, cele mai multe dintre femeile heterosexuale isi doreau un partener de viata protector, care sa poata avea grija de ea, capabil sa poarte greutatea familiei.

In 2017, ceea ce solicitau pana acum aproximativ 30 de ani femeile de la partener este departe de a reprezenta idealul.  Azi, femeile isi doresc cupluri in care cei doi parteneri sa fie egali in toate privintele, iar studiile recente arata ca aceasta este cheia fericirii, incepand cu o viata sexuala mai satisfacatoare si continuand cu o mai mare stabilitate.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Studiile ne arata ca acele cupluri in care sarcinile sunt distribuite in mod echitabil au o viata sexuala mai activa. De fapt, atunci cand cei doi membri ai unui cuplu traiesc si lucreaza ca egali, fericirea este mai mare, in orice mod ar fi exprimata.

Statisticile referitoare la acest aspect indica faptul ca in cele mai multe tari feministe cum ar fi Belgia, ratele de divort sunt mai mici, 47%, iar in tari in care feminismul nu se manifesta la un nivel mare, ratele de divort sunt mai mari, este si cazul Regatului Unit, cu 53% rata de divort.

Intr-adevar, feminismul nu distruge pasiunea si armonia conjugala, ci dimpotriva. Atunci cand responsabilitatile sunt impartite si, de asemenea, ambii membri contribuie la venitul familiei, exista o mai mare armonie si intalnirile sexuale sunt mai frecvente.

Pe de alta parte, studiile au aratat ca femeile care traiesc o relatie traditionala, in care barbatul are rolul dominant, sunt mai nefericite. De asemenea, studiile arata ca femeile care cauta in parteneri pe cineva protector isi pierd interesul pentru a avansa in cariera sau de a-si imbunatati educatia. Situatia poate duce la frustrare si se extinde la nefericire. Atunci cand unul dintre cei doi membri ai unui cuplu nu este fericit, este imposibil ca acest cuplu sa functioneze.

Credit foto: Pixabay

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.