Oja semipermanenta – cum ii sporesti rezisenta si secrete despre acest produs

Home » Beauty » Manichiuri » Oja semipermanenta – cum ii sporesti rezisenta si secrete despre acest produs
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Orice femeie stie ca a avea grija de manichiura sa este echivalentul respectului pe care il are fata de propria persoana.

Inevitabil unghiile sunt expuse tuturor privirilor, chiar si cand nu gesticulezi prea mult. Se spune ca mai rau decat a nu avea unghiile ingrijite este a avea oja sarita – semn ca a trecut destul de mult timp de cand nu ai mai trecut pe la salon.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

O solutie care sa impace nevoia de rezistenta cu un produs de calitate se refera la oja semipermanenta. Acest produs inovator promite sa reziste mai multe saptamani, in forma sa intacta. Cu alte cuvinte, nu te vei mai confrunta cu oja sarita si imperfecta. Singurul inconvenient ramane doar ritmul de crestere al unghiei naturale care va da de gol faptul ca trebuie sa mai treci pe la salon.

Oja semipermanenta nu pateaza unghia, nu o ingalbeneste precum se intampla adesea cu alte tipuri de oja. Asadar pare sa fie chiar ideala. Totusi se intampla ca oja semipermanenta rezistenta ca produs, sa nu dovedeasca aceasta calitate cand este folosita. De ce si cum se poate remedia situatia?

Greseli care fac ca oja semipermanenta sa nu mai fie rezistenta

Unghia trebuie curatata corespunzator, iar de acest proces depinde si rezistenta ojei semipermanente. Daca indepartarea stratului de oja anterior unei noi aplicari se va realiza cu acetona sau alte solutii speciale, atunci este clar ca stratul de oja este compromis. Explicatia este simpla: solutiile de indepartare a ojei sau clasica acetone nu trebuie sa fie lasata sa actioneze pret de cateva minute, nu mai mult de 5. In caz contrar, aceasta va ataca unghia, o va subtia si odata cu indepartarea ojei va indeparta si pelicula din unghie incat aceasta devine mai subtire si fragila.

Pentru cele care gandesc ca acetona trebuie sa actioneze in profunzime, iata ca de fapt acest lucru afecteaza si unghia, dar si realizarea manichiurii viitoare.

Procedurile de pregatire ale unghiei

Trebuie spus ca oja semipermanenta trebuie sa adere la unghie incat sa fie rezistenta in timp. De aceea, este de preferat de a nu exagera cu presiunea exercitata pe unghie cu pusher-ul. Ulterior, la capitolul pilire, trebuie tinut cont de tipul de manichiura ce a existat inainte.

Pentru cele care au avut manichiura cu gel spre exemplu sau cu acryl pilirea va avea o duritate de 80 pana la 180. Pentru cele care au avut o manichiura clasica sau cu oja semipermanenta se va folosi pilirea la duritate de peste 180. Pila fie ea si mai uzata nu trebuie sa compenseze cu o duritate mai mare. Aici desigur ca tine de priceperea manichiuristei care trebuie sa aplice metoda corecta: pentru a indeparta oja semipermanenta in vederea aplicarii unui alt strat de oja de acest gen se va folosi un cap de freza ceramic albastru cu duritate de 180.

Modul de aplicare al ojei semipermanente

Exista si aici o tehnica care sa sporeasca rezistenta ojei. Specialistii spun ca este important ca stratul de oja se fie aplicat exact, in doua etape. Acolo unde lipseste unul din straturi, rezultatul se va reflecta in gradul de rezistenta al produsului. Se aplica in strat subtire, pentru ca trebuie inclus si un strat de top coat. Daca sunt prea groase, din nou, exista riscul ca oja sa reziste mai putin. In mod ideal, stratul de oja semipermanenta se aplica cu insistenta in zona centrala si la varfuri.

Oja semipermanenta se usuca doar la lampa, ceea ce permite o fixare mai buna. Trebuie spsus de asemenea ca pe piate observa ca o oja de acest gen pare sa fie mai lichida, asadar aplicarea ar trebui facuta mai repede. Dar asta nu inseamna ca trebuie afectata calitatea privind conturul unghie, incat stratul sa acopere unghia corect – nu si cuticula.

Asadar, se intelege ca pentru o manichiura perfecta, realizata cu oja semipermanenta, este nevoie nu doar de stapanire a tehnicii, de experienta in domeniu, ci si de produse de calitate. Practic cele doua aspecte depind unul de altul pentru ca manichiura cu oja semipermanenta sa se dovedeasca realmente a fi una perfecta, timp indelungat.

Pentru alegeri de oja semipermanenta Nolia Shop vine cu varietate de culoare si calitate germana a produselor. Oferta se regaseste aici.

 Patricia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.