Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Pantofi cu toc inalt – cateva ponturi utile

Nici in timpul zilei nu se face exceptie. Sunt un simbol al elegantei, modei, sofisticarii, finetei, expresia frumusetii, toate femeile ii adora si creeaza dependenta. Da, dependenta. Nu se poate altfel si de aceea nici nu conteaza ca uneori induri o tortura crunta din cauza tocurilor prea inalte.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Auzim lamentari din acestea mai tot timpul dar nicio reprezentanta a sexului frumos nu renunta la pantofii cu toc inalt, suporta totul cu stoicism. Pentru femeile scunde, pantofii cu toc inalt sunt o adevarata mana cereasca pentru ca nu se mai simt in inferioritate printre persoane inalte, par mai suple si pot sa poarte haine elegante care nu pot fi puse in valoare de pantofii fara toc.

Pantofii cu toc inalt, creati de designeri importanti sunt considerati un lux si ajung sa coste mai mult decat imbracamintea in sine. Cele care-si permit sa-i cumpere au un adevarat cult pentru asemenea pantofi si cheltuie sume importante ca sa-i aiba.

pantofi cu toc inalt

De-a lungul timpului, pantofii cu toc inalt au continuat sa evolueze, sa se modernizeze si sa fie acoperiti cu tot felul de decoratiuni si pietre pretioase pana au devenit adevarate bijuterii, transformand femeile in aparitii elegante si sofisticate.

Oare de ce femeile sunt innebunite dupa pantofi? Cel mai bun argument e ca le fac picioare mai suple si mai lungi, glezne fine, adauga frumusete imbracamintei, par mai inalte, merg elegant, le dau prestanta si feminitate. Avand asa argumente puternice se ajunge la ignorarea durerilor reale, de picioare

Asa ca, iata cateva sfaturi pentru inlaturarea durerii produsa de purtarea pantofilor cu toc inalt:

Cumpara pantofi cu toc inalt, de masura pe care-o porti


Se intampla mereu cand vrei neaparat o anume pereche de pantofi cu toc si nu gasesti numarul tau, sa cumperi un numar mai mic sub deviza”lasa, ca se mai lasa” sau cu un numar mai mare gandindu-te ca daca-i pui un adaos in interior il vei incalta perfect.Totul este gresit, respectivii pantofi te vor chinui foarte mult si nu merita sa dati banii pe ei. De-a lungul anilor, din diferite motive numarul la pantofi se schimba, asa ca, nu va cramponati toata viata de o anumita masura.

Poarta pantofi cu toc inalt conform greutatii corporale


Este clar, toate femeile isi doresc pantofi cu toc inalt si cat mai subtire. Dar trebuie tinut cont si de greutate si de obisnuinta de a merge cu pantofi cu toc inalt. Solutia este ca cele care au probleme sau indoieli sau frica sa aleaga tocuri mai groase si astfel isi indeplinesc dorinta de a purta pantofi cu toc inalt dar inlatura riscul de a fi caraghioase in stilul de mers.

Vezi ce inaltime de toc ti se potriveste


Pentru a merge comod si elegant trebuie sa faci probe cu mai multe masuri de tocuri si s-o alegi pe aceea pe care ti se potriveste iar o solutie adoptata din ce in ce mai mult de designerii de pantofi este aceea a pantofilor cu toc inalt dar cu platforma in partea din fata.

Foloseste dischete cu gel


Pentru cine nu vrea sa renunte la pantofii cu toc inalt, ca sa nu mai aiba dureri de picioare solutia este sa folosesti dischete speciale cu gel care se aseaza sub partea din fata a talpei piciorului, acolo unde se sprijina greutatea corpului. Vei fi uimita cat de mult se amelioreaza durerea sau dispare de-a dreptul. Purtarea pantofilor cu toc inalt nu va mai fi o tortura.

Putina istorie


In trecut pantofii cu toc inalt erau purtati de barbatii aristocrati si erau considerati un semn al bogatiei, virilitatii , al puterii si privilegiilor in societate. Dar, adevaratii pantofi cu toc inalt tip “stiletto” au fost creati in anul 1500 pentru casatoria Caterinei de Medicis, care era foarte scunda. Ce-i facea speciali pe acesti pantofi (in afara tocului ) era faptul ca acel creator de pantofi a fost primul in istorie care a pus o tija metalica in toc, pentru a sustine greutatea corpului.

Chiar daca medicul ortoped recomanda tocuri patrate de 4 cm, femeile vor fi mereu fascinate de frumusetea pantofilor cu toc inalt si vor cauta sa-i poarte in ciuda tuturor inconvenientelor.

Exit mobile version