Parchetul masiv – Un stil care te tine o viata

Home » Casa de vis » Amenajari » Parchetul masiv – Un stil care te tine o viata
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Sunt o multime de locuinte care au o pardoseala simpla si curata, fara covoare, mochete sau gresie moderna. In locul celor enumerate mai devreme, proprietarii aleg sa instaleze o pardoseala din parchet masiv – un element de decor clasic si atractiv. Cu toate acestea, nu toate pardoselile care arata a fi facute din lemn, chiar sunt din lemn. Unii aleg parchetul laminat sau parchetul din PVC, care este mai ieftin si poate la fel de aspectuos, insa cu siguranta nu la fel de rezistent.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Diferente intre parchetul laminat si parchetul masiv

Parchetul laminat, la prima vedere este mai rezistent la zgarieturi decat cel masiv, insa o data ce a fost finisat/laminat, acesta nu mai poate fi refinisat, pe cand o podea din parchet masiv poate fi refinisata la nesfarsit. Pe termen lung, parchetul masiv este mult mai eficient si mult mai aspectuos. Lemnul masiv folosit in producerea parchetului masiv va oferi acestuia un aspect diferit, parchetul beneficiind de detaliile unui lemn natural si nu de o imagine lipita peste o sipca de plastic ca in cazul parchetului laminat. Cutele si dungile lemnului natural cu siguranta vor fi mai acccentuate si vor oferii pardoselii un aspect mai placut si mai variat decat parchetul laminat.

De ce parchetul masiv?

Parchetul din lemn masiv este frumos! De asemenea acesta nu poarta toxicitatea pe care o poarta o mocheta sau parchetul laminat. Unele persoane chiar au alergie la toxinele ce se regasesc intr-o mocheta si nu pot locui intr-o casa ce are pardoseala compusa din mocheta. Unele animale de casa precum cainii sau pisicile care au pielea sensibila pot fi iritate de mocheta. La mochete, petele sunt de asemenea o problema. O podea din lemn masiv nu necesita asa de multa munca de intretinere fata de o podea acoperita cu mocheta.

Pardoseala din parchet masiv ii da locuintei un aspect mai placut. O podea bine finisata da locuintei un aspect de eleganta. Desi podeaua din parchet masiv nu necesita la fel de multa munca de intretinere ca pentru o podea acoperita in totalitate de mocheta, totusi necesita o anumita intretinere. Parchetul masiv se poate zgaria daca mobilierul are picioare ascutite sau este tarat pe podea, dupa un anumit timp de la instalare podeaua trebuie refinisata – acesta fiind un proces cam costisitor si merita o atentie aparte.

In concluzie, as alege o pardoseala din parchet masiv, caci pe langa rezistenta, are si un aspect frumos, diferit de pardoselile comune.

 Robert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.