Parchetul perfect pentru designul fiecarei camere in parte

Home » Casa de vis » Amenajari » Parchetul perfect pentru designul fiecarei camere in parte
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Avem personalitati diferite si, de aceea, si gusturile în ceea ce priveste designul interior al unei locuinte sunt diferite.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Ne pot placea articolele minimaliste sau cele masive, sau putem sa încercam sa combinam mai multe elemente vizuale pentru ca la final sa rezulte un spatiu de locuit în care sa ne simtim bine. În fiecare camera, pe lânga mobila si diferite decoratiuni, pentru a putea crea un ambiant corespunzator cerintelor noastre, trebuie sa mai tinem cont si de culoarea peretilor, precum si de parchet.

Daca pentru culoarea peretilor putem apela cu încredere la sfaturile unui specialist, în ceea ce priveste parchetul, nu trebuie sa tinem cont doar de modul estetic în care influenteaza încaperea.

Alegerea parchetului poate dura putin mai mult, deoarece trebuie sa calculam exact care este, în primul rând, bugetul pe care îl putem aloca pentru achizitionarea acestuia, iar în al doilea rând, trebuie sa vedem si care sunt elementele pe care le vom lua în considerare, ca fiind cele definitorii pentru alegerea propriu-zisa. Producatorii ne pun la dispozitie mai multe tipuri de parchet, printre care: cel masiv, cel stratificat si cel laminat.

Parchetul masiv este una dintre cele mai bune alegeri pe care le putem face, asta daca nu ne uitam prea mult la partea de finante, acesta având o rezistenta ridicata în timp. Acesta este potrivit, îndeosebi, camerelor în care decorul este unul elegant. Nu este deloc greu de întretinut, asigura o foarte buna izolare termica si poate fi finisat cu usurinta, deoarece la un momentat se va uza.

Dupa cum mentionasem si mai sus, acesta are si un dezavantaj, si anume, cheltuielile pe care le prevede sunt destul de mari (mai ales ca se iau în considerare si montajul si finisajul).

Parchetul stratificat vine într-o gama foarte variata, de aceea, persoanele care cauta un parchet ceva mai neobisnuit, opteaza pentru acest tip. Se adapteaza foarte bine într-o încapere chiar si cu un design modern, chiar de lux (datorita faptuului ca unele modele sunt realizate din esente exotice). Acesta are o durata de viata destul de lunga, este rezistent si asigura si o izolare termica buna.

Parchetul laminat este cel mai des întâlnit prin locuinte, deoarece costurile pe care le are sunt destul de reduse. Din pacate, investitia într-un asemenea tip de parchet nu este una pe o durata prea lunga de timp, acesta având durabilitatea si rezistenta scazute. Într-adevar, aspectul sau este unul placut, si mai prezinta si avantajul de a fi montat si schimbat cu usurinta, însa, daca ne raportam putin în viitor, vom iesi în pierdere optând pentru un asemenea tip de parchet.

 Robert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.