Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Parfumuri – ce feluri si tipuri sunt disponibile pe piata?

Daca un barbat foloseste parfumul pentru a impresiona poate o femeie, femeia il poarta ca pe o haina, pentru ea insasi mai intai, si abia apoi pentru a mirosi bine pentru altii. Exista atat de multe feluri de parfumuri si sortimente de parfumuri, atatea ingrediente, atatea combinatii, atatea note, atatea familii olfactive, incat este tot mai greu sa te opresti la unul singur.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Poate cea mai simpla impartire a lor este cea dupa utilizare sau concentratie. Pe piata sunt disponibile sticluțe frumoase cu diverse denumiri trecute sub numele comercial: parfum, apa de parfum, apa de colonie, spray de corp, apa de parfum. Care este diferenta dintre ele?

Parfumul sau „extractul” este cel ce persista cel mai mult – peste 8 ore – si are cea mai mare concentratie de esență de parfum (intre 15 si 30%). Din acest motiv el se aplica in cantitate foarte mica, doar pe zonele pulsante ale corpului. Apa de parfum este urmatoarea pe lista duratei de persistenta, dar si a concentratiei de esență de parfum (intre 8 si 15%). Este cea mai populara fiind mult mai accesibila la pret fata de extract. In plus, pentru ca poate dura chiar peste 5 ore, este ideala pentru o iesire de seara. Pe locul 3 al concentratiei se afla Apa de toaleta, de asemenea foarte populara – aici gasim intre 4 si 8% esență de parfum. Poate fi folosita cu incredere si in timpul zilei, fiind mai delicata si cu o persistenta de aproximativ 3 ore. Apa de colonie este folosita mai mult de catre barbati. Ea are o concentratie de 3-5% si persista maxim 2 ore.

Oarecum similar ultimelor doua sortimente este si sprayul de corp. Acesta poate persista pana la 4-5 ore si este foarte delicat si placut. Numit si Body Mist, acest spay de corp este ideal pentru a fi folosit pe timpul zilei, pentru ca este usor, nu incarca aerul si, in plus, dupa aplicare corpul este mai fresh si reîmprospătat. Fiind discret, poate fi aplicat imediat dupa dus si va da o senzatie de matase pe piele. Este recomandat de asemenea celor care sunt plecate toata ziua si doresc sa schimbe parfumul pe durata zilei chiar daca nu reusesc sa ajunga acasa pentru un dus de refresh.

Dupa disiparea mirosului initial se poate reaplica direct pe piele, in par sau chiar pe haine, dar se poate si inlocui cu un parfum sau o apa de parfum sau apa de toaleta, din aceeasi gama sau nu. Ideal pentru un astfel de schimb este Victoria Secret spray de corp. Acestea sunt disponibile in foarte multe variante si este imposibil sa nu gasesti unul care sa se potriveasca cu starea ta din ziua respectiva.

Exit mobile version