Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Părul, cea mai importantă fațetă a corpului uman

De ce ne place să consumăm cantități prețioase din timp și bani pentru îngrijirea părului nostru? Coafarea părului a devenit o modalitate excelentă de a ne exprima și există multe motive pentru care am ales să ne aranjăm părul. Iată care sunt principalele motive pentru care în cultura de azi, părul joacă un rol tot mai important.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

1) Este primul lucru pe care îl observi la cineva


Imaginați-vă că vă aflați într-un loc aglomerat și că întâlniți un străin pentru prima dată. Care este primul lucru pe care îl observi la acea persoană? Probabil fața și părul lor!

Părul vă oferă posibilitatea de a face o primă impresie impresionantă. Și ai o singură șansă să o faci. Dacă părul tău nu se ridică la nivelul așteptărilor, atunci oamenii pot face presupuneri despre tine și personalitatea ta. Aceste presupuneri se vor imprima în mintea oamenilor, deoarece de multe ori primele noastre impresii despre oameni durează cel mai mult.

2) Pentru a menține aparențe


În societatea noastră, pe cât de mult nu ne place să recunoaștem, aspectul unei persoane contează. Indiferent de ceea ce spunem, cel mai adesea judecăm cartea după coperta ei și nu după conținut. S-a susținut că, pentru a supraviețui în această lume, trebuie să respectați regulile populației generale, iar regulile spun că oamenii bine îngrijiți sunt adesea considerați mai buni decât oamenii cu un aspect neîngrijit.

În concluzie, aparențele contează și de aceea oamenii caută stiluri mai bune și, de aceea, caută coafuri la modă.

3) Creșterea încrederii


Ți-e frică să înfrunți o mulțime? Este a vorbi în public un lucru înfricoșător pentru tine? Te-ai reținut mereu de la anumite lucruri pentru că nu poți crede în tine? Atunci știi cât de neprețuită este trăsătura încrederii în sine. Părul sănătos și frumos poate îmbunătăți aspectul oricui – pe deasupra, a avea o coafură uluitoare vă poate oferi un impuls de încredere pe care l-ați dorit întotdeauna. Această creștere suplimentară a încrederii îți poate permite chiar să te simți puternic și să te ajute să înfrunți lucruri care păreau dificile înainte!

4) Amplificator de …frumusețe


Cei mai mulți dintre noi ne simțim incompleti fără o coafură potrivită – o modalitate distractivă de a descoperi noi modalități de a ne spori frumusețea.

A avea un stil bine aranjat poate face minuni pentru frumusețea ta generală! Nu există nimic ca un păr superb! Fie pentru un eveniment special, fie pentru un nou look de zi cu zi, găsirea și explorarea unor noi coafuri este întotdeauna ceva aparte.

5) Părul îți poate ascunde slăbiciunile feței


Nu toată lumea se naște cu o asimetrie facială perfectă. Cei mai mulți dintre noi avem trăsături exagerate,  pe care încercăm să le ascundem pentru că simțim că ne afectează aspectul general.

Poți face ca regiunile mai largi ale feței să pară mai subțiri sau poți adăuga dimensiuni unghiulare feței mai rotunde, selectând o coafură adecvată. În concluzie, coafurile îți pot ascunde slăbiciunile feței și pot spori punctele forte pentru a te face să arăți mai atrăgătoare.

Exit mobile version