Pierre Dukan, sanctionat de Ordinul medicilor din Franta

Home » Monden » Barfe » Pierre Dukan, sanctionat de Ordinul medicilor din Franta
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Pierre Dukan, parintele celebrei diete care ii poarta numele este implicat intr-un nou scandal mediatic in Franta in urma sanctionarii disciplinare de catre Ordinul Medicilor francezi care i-au retras dreptul de a profesa in urma acuzatiilor aduse de catre o fosta pacienta.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Pierre Dukan

Pe scurt, medicului Dukan i s-a imputat faptul ca in urma cu aproape 40 de ani i-ar fi prescris unei paciente care dorea sa slabeasca un medicament cotroversat care ulterior ar fi fost asociat cu moartea a sute de persoane. Ordinul medicilor din Franta si-a motivat decizia prin faptul ca viata pacientei ar fi fost pusa in pericol, aceasta suferind de o afectiune cardiaca.

Sanctiunea, mai mult simbolica, lui Dukan fiindu-i intezis sa practice medicina doar 8 zile, in perioada 1-8 Octombrie, a fost catalogata de nutritionist ca fiind „nedreapta si abuziva”, acesta declarand ca va face apel impotriva deciziei.

Acesta a fost nemultumit, pe langa „pedeapsa” propriu zisa, care oricum nu il va afecta, acesta fiind retras din activitate, si de faptul ca desi peste 100 de medici au fost sanctionati, doar numele sau „a fost aruncat la gunoi”, cazul fiind mediatizat datorita notorietatii sale.

„Aceasta decizie alimenteaza o polemică sterila. Închistat în conservatorismul sau [..] Ordinul  nu a acceptat niciodata ca un medic francez poate lua initiativa de a duce o lupta fara mila impotriva obezitătii si, facand acest lucru, sa obtină un succes atat de mare cum am avut eu” a declarat Dukan. „Cum poti sanctiona cu interdictia de exercitare a profesiei o persoana care a declarat deja ca nu mai profeseaza?” a mai adaugat acesta.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.