Plită electrică sau pe gaz – la care plăteşti mai puţin consum?

Home » Shopping » Electrocasnice » Plită electrică sau pe gaz – la care plăteşti mai puţin consum?
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Selectarea unei plite pentru gătit este realizată în general în funcţie de preferinţele personale, însă atunci când vine vorba de cheltuielile legate de consum, alegerea uneia potrivite devine mai dificilă. Fiecare model, fie că vorbim de plite electrice incorporabile sau pe gaz, are anumite avantaje şi dezavantaje care trebuie luate în considerare înainte de achiziţionare.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

În ultimii ani, plita electrică cu inducţie a început să fie preferată datorită design-ului modern, cât şi din cauza faptului că la ea timpul de fierbere este mult mai scăzut comparativ cu cel de la plitele care funcţionează cu gaz.

Plita electrica sau pe gaz

Având în vedere gama largă de opţiuni disponibile pe piaţă, cei interesaţi pot testa înainte diferite modele de plite electrice cu 2 ochiuri sau unul singuri, având astfel libertatea de a găti atât pe cel existent pe gaz, cât şi pe electric. Avantajul acestor plite cu dimensiuni reduse este că pot fi achiziţionate două şi aşezate separat pentru a permite o mai bună desfăşurare în bucătărie, mai ales atunci când mai multe persoane doresc să gătească mai multe delicii culinare.

PlitaElectrica.ro recomandă tuturor persoanelor care doresc să îşi schimbe aragazul sau plita existentă cu una mai performantă să cerceteze cu atenţie ofertele şi consumul fiecăreia pentru a găsi cea mai bună soluţie, aceasta fiind o investiţie importantă în confortul personal.

Plita electrică cu inducţie – o alternativă mai bună la plitele cu gaz

Plitele care funcţionează pe gaz sunt cunoscute în mod tradiţional pentru căldura lor directă şi eficientă, mai ales că preţul gazelor naturale este mai redus decât energia electrică. Cu toate acestea, opţiunile disponibile pot influenţa rapid această decizie, mai ales dacă nu există un branşament la una dintre cele 2 opţiuni.

Avantajele plitei electrice cu inducţie:

  • Aceste modele au avantajul de a încălzi mult mai rapid apa şi pot distribui mult mai uniform căldura;
  • Siguranţa este un alt factor important datorită faptului că ele încălzesc doar suprafaţa utilizată atunci când intră în contact cu vasul;
  • Nu necesită o mentenanţă riguroasă deoarece materialele de înaltă calitate permit o ştergere rapidă, mai uşoară decât în cazul celor pe gaz;
  • Reglarea temperaturii este mai bine controlată, putând fi selectate treptele de consum direct din display-ul ataşat;
  • În momentul în care recipientul nu se mai află pe suprafaţă, aceasta se va opri automat, scăzând astfel mai mult consumul.

Modelele de plite electrice incorporabile sunt foarte populare, nu doar datorită faptului că au un design care oferă oricărei bucătării un aspect modern, ci şi datorită uşurinţei de utilizare. Fie că se optează pentru un model de plite electrice cu 2 ochiuri, 1 sau 4, acestea vor satisface orice cerinţă şi standard de calitate, putând asigura o preparare mult mai rapidă.

Având în vedere aceste lucruri, plita cu inducţie este o variantă mult mai bună în comparaţie cu cele pe gaz datorită faptului că are o eficienţă mult mai mare.

Plitele electrice dispun de tehnologii noi care oferă utilizatorilor un control mult mai bun asupra temperaturii, consumului, dar mai ales asupra timpului de gătire, făcându-le ideale pentru orice familie sau pentru cei care nu au destul timp la dispoziţie pentru prepararea reţetelor culinare preferate.

 Sebastian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.