Porc cu legume chinezesti
Daca va place mancarea chinezeasca, veti aprecia teribil aceasta reteta simpla realizata din carne de porc cu mix de legume chinezesti (se gasesc congelate in orice hipermarchet, daca nu aveti la indemana preparatele proaspete)
Aceasta reteta de porc cu legume chinezesti este pe cat de simplu de preparat, pe atat de delicioasa. Hai sa vedem cum se face:
Urmareste-ne si pe Google NEWS
Ingrediente:
- 500 gr cotlet de porc fara os
- 1 punga (~750 gr) de mix de legume chinezesti
- sare si piper dupa gust
- Sos chinezesc sweet curry
- boia (dulce sau iute, dupa preferinte)
- sos de soia
- 5-6 catei de usturoi
Mod de preparare
- Cotletele se spala si se taie cubulete de circa 2-3 cm
- In tigaia incinsa in care ati adaugat putin ulei caliti cateii de usturoi taiati pe din doua circa doua minute(va aromatiza uleiul), dupa care adaugati carnea, prajind-o cateva minute pana ce se rumeneaste.
- Scoateti carnea intr-un castron si in uleiul incins caliti cateva minute mixul de legume.
- Adaugati sare si piper dupa gust, sosul chinezesc si carnea si mai lasati pe foc pret de 2-3 minute pana ce se ingroasa sosul
- Pe final adaugati si sosul de soia (facultativ)
Puteti servi cu garnitura de orez sau ca atare. Este la fel de gustos si cald dar si rece.