Praga – orasul cu o mie de turle

Home » Timp Liber » Destinatii de vacanta » Destinatii in Europa » Praga – orasul cu o mie de turle
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Praga, sau cum a mai a fost numit, orasul cu o mie de turle, are o vechime de 1.100 de ani.

Aceasta destinatie este considerata una dintre bijuteriile arhitecturale ale Europei. Praga este orasul in care veti putea gasi unul dintre cele mai bine conservate centre urbane istorice din Europa. Aici, exista numeroase case cu arhitectura veche si o multitudine de cladiri istorice.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Fiind unul dintre cele mai mari orase din Europa, Praga continua sa fie un important centru politic, cultural si comercial. In cartierul Hradcany se poate vedea Castelul Praga, odinioara resedinta regilor de Bohemia, iar astazi resedinta oficiala a presedintelui Republicii Cehe si una dintre cele mai vizitate atractii turistice ale orasului. Initial, construit in jurul secolului al IX-lea, ca o cetate cu ziduri inalte, castelul a suferit modificari spectaculoase de-a lungul timpului si contine cele mai importante stiluri arhitecturale ale ultimului mileniu.

castelul-praga

Cele mai importante sali din castel sunt Old Royal Palace si Vladislav, atat de mari incat ar putea fi folosite pentru turnee de turniruri.  Vizitati, de asemenea, gradina regala care dateaza din secolul al XV-lea, in care puteti vedea o serie de cladiri superbe.

Unul dintre cele mai vechi si cunoscute poduri din Europa, Charles Bridge, are 32 de puncte de interes pe toata lungimea sa de 520 de metri. Construit in anul 1357, podul este renumit in prezent pentru numeroasele sale statui vechi. Printre cele mai importante se numara cea a imparatului roman Carol al IV-lea, dar si cea a lui Ioan de Nepomuk, cel mai venerat sfant din tara. Alte elemente importante sunt vederile spectaculoase spre raul Vltava si superbele structuri ale portilor gotice.

Manastirea Strahov dateaza din secolul al XII-lea si este cea de a doua manastire din Praga ca si vechime. Cu toate ca are o poarta impunatoare si bisericile aflate in interiorul manastirii sunt destul de impresionante, cladirile cele mai importante sunt cele doua biblioteci decorate in stil baroc.

Daca vizitati Praga pentru prima data, un tur al orasului este o idee excelenta. Aceasta este o buna modalitate de a invata putina istorie in timp ce vizitati frumusetile orasului.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.