Prajitura cu visine
Pentru ca tot suntem in plin sezon, va voi prezenta o reteta de prajitura cu visine incercata zilele acestea care s-a dovedit a fi un real succes aproape intreaga tava fiind devorata instant.
Urmareste-ne si pe Google NEWS
Ingrediente:
- 8 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 cana de ulei
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 14 linguri de faina
- 1 kg de visine
Mod de preparare:
- Se spala visinile sub jet de apa si apoi se scot samburii
- Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga si galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, faina si praful de copt stins cu putin otet. Se mixeaza bine pana se obtine o pasta omogena.
- Tava se tapeteaza cu hartie de copt peste care se presara zahar si se aseaza visinile.
- Peste visine se adauga aluatul si se da la cuptor pana ce trece testul scobitorii.
- Dupa ce se raceste putin, tava se rastoarna (pentru a ramane visinile deasupra), se inlatura hartia de copt si se presara zahar pudra.
Se serveste de preferat rece (calda, desi excelenta se poate dovedi a fi un pic gretoasa, datorita uleiului din compozitie)