Rase de câini perfecte pentru apartament

Home » Casa de vis » Animale de companie » Rase de câini perfecte pentru apartament
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Când locuiești într-un apartament mic și vrei să-ți iei un câine ca și animal de companie, trebuie să te gândești ce patruped poate trăi liniștit într-un spațiu cu dimensiuni reduse. Îți spunem câteva rase de câini ce se adaptează perfect într-un apartament.

Dacă în urma căutărilor din anunțuri animale te-ai decis să-ți iei un patruped acasă, în apartament, atunci iată care sunt rasele care nu au nevoie de mult spațiu pentru a fi liniști.

Rase de câini care pot trăi în spații reduse


Rasa Pug sau Mops


Este câinele ideal pentru apartament, deoarece este de mici dimensiuni și nici nu are nevoie de mult spațiu pentru a se desfășura. Îi place să stea toată ziua tolănit, nu este adeptul mișcării, căci nu îi place prea mult căldura și este un câine care nu face zgomot. Este patrupedul recunoscut deja pentru pliurile și fața turtită, dar și pentru sforăitul haios.

Bichon


Este unul dintre cele mai căutate animale de companie pentru apartament, mai ales în spațiile reduse. Bichonul este o rasă iubitoare, devotată stăpânului, cuminte, care se adaptează ușor în orice loc în care va sta. Nu face gălăgie, deci este câinele perfect pentru a locui într-un apartament.

Yorkshire terrier


Tot un câine de mici dimensiuni care iubește să stea în spații reduse. Este un patruped vesel, pus pe joacă mai tot timpul, iubitor, care-și urmează stăpânul peste tot prin casă. Nu face gălăgie decât atunci când se simte în pericol, dar nu creează niciodată probleme într-un apartament.

Chihuahua


Un câine care abia cântărește până în 3 kilograme, care nu ocupă mult spațiu și care se adaptează perfect într-un apartament sau chiar o garsonieră. Este un patruped inteligent care învață repede comenzile dresajului, ascultător și foarte afectuos și poate deveni cel mai bun prieten al omului încă din prima secundă.

Shih Tzu


Un câine cu aspect regal, de mici dimensiuni, ușor de crescut și întreținut într-un apartament. Este un câine care adoră să fie în centrul atenției, întotdeauna vesel și fericit. Nu este foarte energic pentru a alerga toată ziua pe afară și nici nu îi place prea mult căldura sufocantă, așa că este perfect într-o casă de mici dimensiuni, dar răcoroasă.

Boston Terrier


Un alt câine perfect pentru apartament deoarece nu face zgomot și nu-l aud vecinii. Este un patruped de mici dimensiuni, vesel și pus pe șotii mereu, iar tocmai din acest motiv trebuie să stai cu ochii pe el, dacă îl ții într-un apartament.

Acum că știi care sunt cele mai potrivite rase de câini pentru apartament, nu-ți rămâne decât să-l alegi pe cel potrivit și să-l aduci în familia ta.

 Enache Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.