Rata la cuptor pe pat de cartofi

Home » Culinar » Mancare cu carne » Rata la cuptor pe pat de cartofi
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Pentru ca am gasit la Lidl rata proaspata, reteta zilei a fost o delicioasa rata la cuptor pe pat de cartofi.

Desi considerata o delicatesa pretentioasa, rata la cuptor nu este atat de greu de preparat pe cat se zice. Iata mai jos cu o poti gati in cativa pasi simpli:

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Ingrediente:

  • 2 pulpe intregi de rata
  • 2 bucati de piept de rata
  • 1 kg de cartofi
  • 1 lamaie
  • 1 capatana de usturoi
  • Condimente dupa gust: cimbru, rozmarin, patrunjel, sare si piper
  • 1 cana de apa

Mod de preparare:

    • Se spala pulpele si pieptul si se cresteaza usor pielea cu varful cutitului sau cu o lama (evident nefolosita 🙂 ) avand grija sa nu ajungeti la carne.

preparare rata la cuptor

  • Se spala cartofii si se taie pe jumatate.
  • Se aseaza cartofii in tava, se condimenteaza dupa gust iar deasupra lor se aseaza pulpele si pieptul de rata, deasemenea condimentate. Deasupra adaugam usturoiul curatat si taiat pe jumatate.

rata la cuptor in tava

  • Adaugam apa, stoarcem lamaia acoperim tava cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180 de grade.
  • Dupa aproximativ o ora indepartam hartia de copt si mai lasam inca o jumatate de ora pentru a prinde acea crusta aurie carnea si cartofii.
  • Spre final se presara patrunjelul si se serveste calda eventual cu o salata de sezon.

ratala cuptor

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.