Rata la cuptor pe pat de cartofi
Pentru ca am gasit la Lidl rata proaspata, reteta zilei a fost o delicioasa rata la cuptor pe pat de cartofi.
Desi considerata o delicatesa pretentioasa, rata la cuptor nu este atat de greu de preparat pe cat se zice. Iata mai jos cu o poti gati in cativa pasi simpli:
Urmareste-ne si pe Google NEWS
Ingrediente:
- 2 pulpe intregi de rata
- 2 bucati de piept de rata
- 1 kg de cartofi
- 1 lamaie
- 1 capatana de usturoi
- Condimente dupa gust: cimbru, rozmarin, patrunjel, sare si piper
- 1 cana de apa
Mod de preparare:
- Se spala pulpele si pieptul si se cresteaza usor pielea cu varful cutitului sau cu o lama (evident nefolosita 🙂 ) avand grija sa nu ajungeti la carne.
- Se spala cartofii si se taie pe jumatate.
- Se aseaza cartofii in tava, se condimenteaza dupa gust iar deasupra lor se aseaza pulpele si pieptul de rata, deasemenea condimentate. Deasupra adaugam usturoiul curatat si taiat pe jumatate.
- Adaugam apa, stoarcem lamaia acoperim tava cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180 de grade.
- Dupa aproximativ o ora indepartam hartia de copt si mai lasam inca o jumatate de ora pentru a prinde acea crusta aurie carnea si cartofii.
- Spre final se presara patrunjelul si se serveste calda eventual cu o salata de sezon.