Richard Clayderman, Bucuresti, Sala Palatului, 21 Martie 2013

Home » Timp Liber » Concerte » Richard Clayderman, Bucuresti, Sala Palatului, 21 Martie 2013
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Pe data de 21 Martie, la Bucuresti, Richard Clayderman va sustine un concert extraordinar alaturi de formatia sa.

O Sala a Palatului, probabil arhiplina va fremata la auzul celebrelor hituri precum Ballade pour Adeline ori Fur Elise, piese cu care Clayderman si-a castigat notorietatea si supranumele de „Print al muzicii romantice”.

Richard Clayderman, Printul muzicii romantice

Richard Clayderman, Printul muzicii romantice

Cu peste 1200 de melodii inregistrate, 267 de Discuri de Aur si 70 de Platina in cei 37 de ani de cariera, Clayderman, pe numele sau adevarat Philippe Pages, este de departe cel mai mare pianist al ultimilor 50 de ani.

Primul contact l-a avut cu pianul la numai trei ani, iar la 6 ani deja cunostea notele muzicale pe portativ. La varsta de 12 ani studiaza la Conservatorul din Paris, iar primul premiu nu intarzie sa apara patru ani mai tarziu.

In aceeasi perioada abandoneaza stilul clasic in favoarea celui contemporan, miscare care se dovedeste castigatoare pentru tanarul pianist.

Va cunoaste celebritatea adevarata la numai 23 de ani, cand Paul de Senneville ii incredinteaza spre interpretare melodia care va deveni celebra in lumea intreaga: Balada pentru Adeline, single-ul care avea sa fie vandut in peste 22 de milioane de exemplare.

Titlul de „Prince of Romance” ii este atribuit de Nancy Reagan, prima doamna a Americii, dupa un concert extraordinar pe care Richard l-a sustinut in anul 1984 la celebra Waldorf Astoria din New York.

Timp de doua ore, acesta le va oferi romanilor clipe de neuitat.

Biletele la concert pot fi achizitionate din reteaua eventim.ro, la preturi cuprinse intre 95 si 450 de lei.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.