Salata boeuf cu piept de pui
Desi numele te duce cu gandul la o delicatesa frantuzeasca, salata de boeuf este paradoxal o mancare traditionala romaneasca, nelipsita de la mesele festive.
Urmareste-ne si pe Google NEWS
Aceasta este derivata din salata ruseasca Olivier, fiind un preparat de complexitate medie.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 5 morcovi
- 2 teline
- 5-7 cartofi mari
- 1 borcan de gogosar murat
- 1 borcan castraveti murati
- ~2-300 gr mazare (proaspata sau congelata)
- sare si piper dupa gust
Pentru Maioneza:
- 1 galbenus de ou fiert
- 1 galbenus de ou crud
- ulei
- lamaie
- mustar
Mod de preparare
- Se spala pieptul de pui si se fierbe impreuna cu legumele. Daca vreti sa fierbeti cartofii in coaja, ar fi de preferat ca pe acestia sa ii puneti intr-o oala separat.
- Se prepara maioneza si se da la frigider pana ce vom pregati restul ingredientelor.
- Legumele se taie cubulete, piptul de pui fasii si se amesteca intr-un bol suficient de adanc. Atentie: gogosarii si castravetii murati se storc bine de zeama inainte de a le amesteca cu restul componentelor.
- Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se adauga 4-5 linguri de maioneza si se pune compozitia intr-un bol de tip yena.
- Se glazureaza cu restul de maioneza si se orneaza dupa imaginatia fiecareia dintre voi.