Salata boeuf cu piept de pui

Home » Culinar » Aperitive » Salata boeuf cu piept de pui
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Desi numele te duce cu gandul la o delicatesa frantuzeasca, salata de boeuf este paradoxal o mancare traditionala romaneasca, nelipsita de la mesele festive.

Aceasta este derivata din salata ruseasca Olivier, fiind un preparat de complexitate medie.

Salata de boeuf cu piept de pui

Salata de boeuf cu piept de pui

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 5 morcovi
  • 2 teline
  • 5-7 cartofi mari
  • 1 borcan de gogosar murat
  • 1 borcan castraveti murati
  • ~2-300 gr mazare (proaspata sau congelata)
  • sare si piper dupa gust

Pentru Maioneza:

  • 1 galbenus de ou fiert
  • 1 galbenus de ou crud
  • ulei
  • lamaie
  • mustar

Mod de preparare

  • Se spala pieptul de pui si se fierbe impreuna cu legumele. Daca vreti sa fierbeti cartofii in coaja, ar fi de preferat ca pe acestia sa ii puneti intr-o oala separat.
  • Se prepara maioneza si se da la frigider pana ce vom pregati restul ingredientelor.
  • Legumele se taie cubulete, piptul de pui fasii si se amesteca intr-un bol suficient de adanc. Atentie: gogosarii si castravetii murati se storc bine de zeama inainte de a le amesteca cu restul componentelor.
  • Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se adauga 4-5 linguri de maioneza si se pune compozitia intr-un bol de tip yena.
  • Se glazureaza cu restul de maioneza si se orneaza dupa imaginatia fiecareia dintre voi.

Urmareste-ne si pe Google News

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.