Salata boeuf cu piept de pui

Home » Culinar » Aperitive » Salata boeuf cu piept de pui
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Desi numele te duce cu gandul la o delicatesa frantuzeasca, salata de boeuf este paradoxal o mancare traditionala romaneasca, nelipsita de la mesele festive.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Aceasta este derivata din salata ruseasca Olivier, fiind un preparat de complexitate medie.

Salata de boeuf cu piept de pui

Salata de boeuf cu piept de pui

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 5 morcovi
  • 2 teline
  • 5-7 cartofi mari
  • 1 borcan de gogosar murat
  • 1 borcan castraveti murati
  • ~2-300 gr mazare (proaspata sau congelata)
  • sare si piper dupa gust

Pentru Maioneza:

  • 1 galbenus de ou fiert
  • 1 galbenus de ou crud
  • ulei
  • lamaie
  • mustar

Mod de preparare

  • Se spala pieptul de pui si se fierbe impreuna cu legumele. Daca vreti sa fierbeti cartofii in coaja, ar fi de preferat ca pe acestia sa ii puneti intr-o oala separat.
  • Se prepara maioneza si se da la frigider pana ce vom pregati restul ingredientelor.
  • Legumele se taie cubulete, piptul de pui fasii si se amesteca intr-un bol suficient de adanc. Atentie: gogosarii si castravetii murati se storc bine de zeama inainte de a le amesteca cu restul componentelor.
  • Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se adauga 4-5 linguri de maioneza si se pune compozitia intr-un bol de tip yena.
  • Se glazureaza cu restul de maioneza si se orneaza dupa imaginatia fiecareia dintre voi.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.