Consumă prăjituri fără zahăr, chiar dacă nu ești diabetic
Ai auzit de multe ori cât de nociv este zahărul pentru organism, și te bate și pe tine gândul să recurgi la această măsură, dar parcă nu găsești încă suficientă putere pentru asta. Motivul este unul simplu: iubești ca din când în când să te răsfeți cu ceva bun, iar de regulă atunci când te […]
Miere Manuka: ce este si la ce se foloseste?
Asa cum ii spune si denumirea, mierea de Manuka este un tip de miere de albine facuta din polenul florilor arborelui de Manuka. Miere monoflora, aceasta este unica in lume, arborele de Manuka (Leptospermum Scoparium) fiind o specie de arbust cu frunze perene, o varietate de Tea Tree sau arbore australian de ceai, ce se […]
Gastronomia locala din satul Mila 23: Bucatarie traditionala in inima Deltei Dunarii
In inima Deltei Dunarii, intr-un peisaj unic cu ape linistite si vegetatie luxurianta, se ascunde satul Mila 23. Aceasta asezare pitoreasca nu doar incanta cu peisajele sale naturale spectaculoase, ci si cu o bogata traditie gastronomica. Locuitorii sai, strans legati de viata pescareasca si rurala, au dezvoltat o bucatarie autentica, in care ingrediente simple se […]
Cirese, capsune, visine – vezi minunatele efecte ale fructelor de iunie
Suntem in luna lui Ciresar asa ca trebuie sa profitam cat de mai mult de fructele prospete ale acestui sezon. Nu doar ciresele sunt vedetele momentului. Capsunile, visinele si zmeura ne imbie cu aromele lor unice.
Ceea ce ar trebui sa te bucure cel mai tare este ca acum poti gusta aceste fructe delicioase chiar din gradina. Aroma lor este inconfundabila! Profita! Bucura-te de parfumul capsunilor proaspat culese, de dulceata cireselor si a zmeurei, de gustul dulce acrisor al visinelor! Sunt 4 dintre fructele lunii iunie cu arome inconfundabile si beneficii […]
Iata ce trebuie sa bei si sa mananci pe canicula
Vara este asteptata cu nerabdare de toata lumea si inca din primavara majoritatea incep sa se gandeasca la alimente mai sanatoase ca sa “dea bine” pe plaja, in vacanta.
In toate anotimpurile corpul uman incearca sa se adapteze conditiilor climatice dar ce ne facem cand este canicula? Raspunsul ar fi ca trebuie sa ne ajutam organismul sa treaca cu bine de sezonul cald, asa ca, vara este nevoie de alimente usoare si cu mare continut de apa deoarece corpul la caldura incearca sa se […]
Murele: “Bombe” de energie si vitalitate
Murii cresc peste tot, la campie, la deal, la munte. Sunt sub forma de tufisuri, am putea spune ca napadesc zona respectiva si ne incurca, dar murele, fructele lor, sunt la mare cautare, fiind un produs delicios plin de vitamine si minerale.
Cu gustul lor placut dulce-acrisor si bogatia de vitamina C continuta, murele ocupa un loc binemeritat de fructe datatoare de sanatate. Pentru a putea beneficia de proprietatile lor curative este bine sa mancam mure proaspete. Chiar daca nu isi pastreaza toate proprietatile, sunt bune si congelate sau sub forma de sirop si dulceata.Se poate face […]
Cât timp ai voie să ţii alimentele în congelator?
Congelarea este o tehnică nepreţuită pentru conservarea alimentelor pe o perioadă mai lungă de timp, fiind o metodă excelentă prin care se poate prelungi valabilitatea, cât şi să fie minimizată crearea de deşeuri. Multe persoane aleg congelatoare cu sertare deoarece se pot bucura de o organizare mult mai eficientă. Un congelator vertical de acest fel […]
Consumul de apa in timpul mesei, intre mit si realitate
Este unanim aprobat ca 2 litri de lichid pe zi sunt esentiali pentru buna functionare a organismului.
Si totusi, potrivit unui studiu realizat de Chicago Tribune, 35% dintre americani beau mai putin de 4 pahare de apa zilnic (echivalentul unui litru de apa) si doar 20% consuma mai mult de 8 pahare, respectand recomandarea generala. Ne punem intrebarea atunci, de ce ar fi rau sa consumam lichide la masa, daca oricum majoritatea […]
Acid Citric – E330: Ce este si cat de sigur este pentru sanatate?
Acidul citric, cunoscut si drept E330 sau popular, sare de lamaie este unul dintre cei mai comuni aditivi alimentari uilizati in prezent. Este folosit in industria alimentara drept conservat, aromatizant, fiind utilizat si in scopul de a pastra intacta textura unor alimente. Este insa sigur pentru sanatate? Desi denumirea ar putea sugera ca acidul citric […]
Ce te ingrasa cel mai mult? Atentie, nu e grasimea !!
Undeva prin anii ’60—’70 a fost o mare dezbatere in mediile specializate in nutritie din Statele Unite pe marginea consumului prea mare de grasime (colesterol), care favoriza o serie de boli, mai ales cele de inima. Recomandarea specialistilor a fost sa se consume mai putina grasime, lucru pe care industria alimentara l-a “respectat” – producatorii […]
10 surse excelente de vitamina C
Se gaseste prin toate tipurile de fructe si in special in legumele crude. E foarte importanta pentru sanatatea noastra. Vitamina C, caci despre ea vorbim, este o vitamina esentiala pe care organismul nostru nu poate s-o produca si atunci trebuie s-o ia din alimentatie.
Este de o importanta vitala fiind necesara pentru producerea colagenului in cartilaje, oase, vase de sange, muschi. Cea mai cunoscuta dintre vitamine, vitamina C este de fapt acidul ascorbic, o molecula foarte asemanatoare glucozei, care este sintetizata de plante si de aproape toate animalele, dar nu de catre om. Acidul ascorbic este cel mai cunoscut […]
10 motive pentru care e bine sa bei sucuri de fructe si legume
Adevarul este ca sunt putine persoane care consuma cantitatea corecta de legume si fructe. Pentru majoritatea este dificil sa-si garanteze cantitatea corecta de nutrienti, din vegetale. Carentele de vitamine si minerale apar in diferite situatii cum ar fi stresul, perioada de crestere, boala dar si de la o alimentatie incorecta. Ca sa fim in forma […]