Saramura de pui usor picanta
Pe cat de usor este de preparat, pe atat de gustoasa este o saramura de pui. Este o reteta ideala pentru momentele in care vei dori sa ii surprinzi pe cei dragi.
Urmareste-ne si pe Google NEWS
Ingrediente:
~500 de grame de carne de pui (de preferat pulpe dezosate sau piept, dar merge foarte bine si pulpe intregi)
- Usturoi, 5-6 catei
- Ardei gras copt, 2 bucati
- 2-3 ardei iuti
- 3-4 rosii coapte
- 1 ceapa
- Sare
- Piper negru macinat
- Patrunjel verde, 1 legatura
- 50 gr ulei
Mod de preparare:
- Carnea de pui, in prealabil presarata cu sare si piper, dupa gust, se frige pe gratar. Ideal ar fi sa folositi un gratar pe lemne, dar nu este o tragedie daca veti folosi cuptorul electric sau pe gaz. In acest caz, este de preferat ca sub grill sa puneti o tava cu apa, pentru a nu usca prea tare carnea.
- Dupa ce ati finalizat cu carnea, se vor coace ardeiul gras si rosiile, dupa care se vor decoji si se vor toca cubulete.
- In jumatate de litru de apa, se vor fierbe ceapa, taiata marunt, ardeiul, sarea si piperul. La aproximativ 5 minute dupa ce au dat in clocot, se adauga rosiile.
- Usturoiul zdrobit, se freaca cu uleiul pana se va obtine o pasta de consistenta maionezei. Se adauga in oala impreuna cu patrunjelul tocat si se mai lasa cateva minute.
- Se toarna saramura astfel preparata peste carnea de pui, de preferat intr-un bol ceramic, se acopera vasul si se lasa aproximativ 1 ora pentru a se amesteca aromele.
- Se serveste calda, mergand de minune cu o garnitura de cupercute la gratar sau cu o garnitura de legume mexicane gatite la abut.