Saramura de pui usor picanta

Home » Culinar » Mancare cu carne » Saramura de pui usor picanta
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Pe cat de usor este de preparat, pe atat de gustoasa este o saramura de pui. Este o reteta ideala pentru momentele in care vei dori sa ii surprinzi pe cei dragi.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Ingrediente:

  • ~500 de grame de carne de pui (de preferat pulpe dezosate sau piept, dar merge foarte bine si pulpe intregi)
  • Usturoi, 5-6 catei
  • Ardei gras copt, 2 bucati
  • 2-3 ardei iuti
  • 3-4 rosii coapte
  • 1 ceapa
  • Sare
  • Piper negru macinat
  • Patrunjel verde, 1 legatura
  • 50 gr ulei

Mod de preparare:

  • Carnea de pui, in prealabil presarata cu sare si piper, dupa gust, se frige pe gratar. Ideal ar fi sa folositi un gratar pe lemne, dar nu este o tragedie daca veti folosi cuptorul electric sau pe gaz. In acest caz, este de preferat ca sub grill sa puneti o tava cu apa, pentru a nu usca prea tare carnea.
  • Dupa ce ati finalizat cu carnea, se vor coace ardeiul gras si rosiile, dupa care se vor decoji si se vor toca cubulete.
  • In jumatate de litru de apa, se vor fierbe ceapa, taiata marunt, ardeiul, sarea si piperul. La aproximativ 5 minute dupa ce au dat in clocot, se adauga rosiile.
  • Usturoiul zdrobit, se freaca cu uleiul pana se va obtine o pasta de consistenta maionezei. Se adauga in oala impreuna cu patrunjelul tocat si se mai lasa cateva minute.
  • Se toarna saramura astfel preparata peste carnea de pui, de preferat intr-un bol ceramic, se acopera vasul si se lasa aproximativ 1 ora pentru a se amesteca aromele.
  • Se serveste calda, mergand de minune cu o garnitura de cupercute la gratar sau cu o garnitura de legume mexicane gatite la abut.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.