Sfecla rosie – una dintre legumele-minune ale acestui sezon!

Home » Sanatate » Nutritie » Sfecla rosie – una dintre legumele-minune ale acestui sezon!
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Sfecla rosie ste considerata un aliment-minune, cu efecte uimitoare, chiar si in cazul unor boli grave, precum cancerul. In plus, este la indemana oricui, fiind ieftina, usor de gasit toamna in orice gradina, piata sau supermarket.

Sfecla rosie, pentru ca despre ea este vorba, este unul dintre cele mai complete alimente pe care le poti oferi organismului. Tu o consumi?




Sfecla rosie nu ar trebui sa lipseasca din alimentatie!


sfecla-rosie

Sfecla rosie contine vitaminele B, C, magneziu, fier, cupru, fosfor, mangan, potasiu si este o sursa excelenta de fibre. Antioxidantii si nitratii naturali sunt benefici pentru o circulatie foarte buna in intregul corp.

Consumul zilnic de sfecla (in stare proaspata, sub forma de suc) te ajuta sa fii mereu in forma si sa ai energie. Chiar daca este un aliment renumit pentru beneficiile sale asupra sanatatii, consumul excesiv de sfecla rosie nu este indicat. Cele mai bune rezultate le au persoanele care introduc aceasta legume in dieta in cantitati moderate, conform indicatiilor specialistilor (medici, nutritionisti).

Sfecla rosie – previne si amelioreaza 5 boli grave!


Cancerul. Exista specialisti care sustin ca prin dietele pe baza de sucuri din legume proaspete pot fi prevenite boli, precum leucemia, cancerul pulmonar si cel gastric. Sfecla rosie se afla in topul legumelor recomandate pentru astfel de diete.

Anemia. Sfecla rosie lupta impotriva anemiei stimuland formarea globulelor rosii datorita continutului sau de fier, magneziu, vitamine.

Bolile ficatului. Cea mai cunoscuta utilizare a sucului de sfecla este cea de detoxificare a ficatului. Pe langa acest efect, sfecla rosie ajuta la dezvoltarea bolilor hepatice si contribuie la regenerarea celulelor ficatului.

Hipertensiunea arteriala. Tensiunea arteriala poate fi stabilizata printr-un consum regulat de sfecla rosie.

Gastrita hiperacida. Sfecla rosie previne si amelioreaza durerile provocate de gastrita.

In otet, coapta, cruda, sub forma de suc?


Sfecla rosie poate fi consumata in diferite forme, in functie de preferintele fiecaruia. Este util de stiut ca, oricum ai alege sa o prepari, sfecla isi pastreaza beneficiile. O poti consuma in otet, fiind un mod excelent de a profita de bogatia sa de vitamine pe tot parcursul anului. Totodata poate fi consumata in stare cruda, naturala (in salate) sau stoarsa, sub forma de suc.

Chiar si pentru cei mai pretentiosi consumatori, sfecta rosie coapta, piureurile si supele crema sunt un adevarat deliciu, datorita gustului dulceag si aromat al acestei legume unice.

In functie de afectiunile pe care vrei sa le previi sau sa le tratezi, poti alege cel mai eficient mod de preparare. Sucul de sfecla rosie, de exemplu, este cea mai eficienta solutie pentru imbunatatirea circulatiei sangelui.

Important de stiut: cine nu ar trebui sa consume sfecta rosie?

Sfecla rosie nu este benefica pentru cei care sufera de afectiuni ale rinichilor si ale vezicii biliare.

Un consum exagerat de sfecla poate produce paralizia temporara a corzilor vocale.




 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.