Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Sindromul metabolic – cauze si preventie

Sindromul metabolic este in centrul atentiei medicilor in ultimii ani, atat la nivel mondial cat si in tara noastra.


El afecteaza peste 23% din adulti si poate avea urmari dintre cele mai grave.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Ce este sindromul metabolic?


Sindromul metabolic este un grup de tulburări metabolice. Este o afecțiune gravă ce combina unele dintre cele mai mari probleme de sanatate: hipertensiune arteriala, niveluri ridicate de glucoză, colesterol crescut, obezitate abdominală. Toti acesti factori de risc constituie acest sindrom metabolic care, la randul sau, supune bolnavul la o crestere substantiala a prevalentei de boli cardiovasculare, diabet, accident vascular cerebral și boli legate de acumulări grase în pereții arterei. Cauzele aparitiei acestei afectiuni sunt multipli, amintim doar cativa: lipsa activității fizice, obezitatea si excesul de greutate, factorii genetici și îmbătrânirea.

Odata diagnosticat acest sindrom – diagnosticare care se face pe baza unor analize simple de sange si a urmăririi tensiunii arteriale – el trebuie luat in serios si tratat. Printre cele mai sigure si de durata metode de a trata si de a preveni aparitia lui se numara:

Aceste masuri sunt foarte bune pentru preventie, insa si ca tratament. Daca sindromul metabolic s-a instalat, medicul poate recomanda si tratament medicamentos, care insa nu va exclude niciodata cele 3 metode enumerate mai sus.

Exit mobile version