Societatea moderna si cum isi tine in frau femeile

Home » Familie & Relatii » Sotie » Societatea moderna si cum isi tine in frau femeile
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Pretindem sa avem drepturi egale, pretindem ca femeile sa fie considerate la fel de puternice din toate punctele de vedere cu reprezentantii masculini.

Dar vrand nevrand se creeaza o separare intre cele doua tabere. In societatea actuala inca avem prejudecati si inca nu admitem libertatea ce de altfel aparent si legal exista.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Menite mereu sa fie puse in plan secund dupa barbati, femeile sunt oarecum subestimate. Ele sunt cele cu un cod numeric personal 2, dupa ce capeteniile vin sa ocupe locul fruntas. Ele trebuie sa isi schimbe numele dupa casatorie si tot ele sunt cele care nici nu apar pe listele de proprietari desi au acelasi drept ca si sotii lor.

Daca inca nu te-ai convins ca femeile inca au un statut fragil in societate, iata si un mic test. Cum sunt vazute femeile in anumite posturi:

Masajul erotic


O femeie ce trece pragul unui salon de masaj erotic este considerata o femeie desfranata, departe de toate conceptele crestine si morale. Lasand insa la o parte prejudecatile si mentalitatea atat de invechita, femeile au si ele placerile lor.

Pare hilar, insa si piata se adreseaza acestora cu tot felul de servicii. Cand vine vorba de masajul erotic exista un tip ce se adreseaza cuplurilor. Cu alte cuvinte, poate ca “statutul” unei femei se schimba cand aceasta merge la masaj insotita de al sau partener.

In tacere, orice barbat si-ar dori ca partenera sa fie o priceputa in asternuturi. Asa ca departe de stigmatul societatii de a arata cu degetul spre o femeie ce merge la un salon de masaj erotic, isi asuma ei sa fie cei care experimenteza noi senzatii si tehnici si mai apoi sa le aplice si in viata intima de cuplu.

Femeia dupa casatorie


Societatea dicteaza acest statut ce aduce implicit implinire. Cu un nou nume si statut, privilegiile nu intarzie sa apara. Acum esti doamna si daca te dezici de acest statut ti se pune o eticheta nedemna. O divortata este intens judecata pentru calea aleasa. Mai cu seama cand isi reface viata, cu atat mai mult isi castiga criticile unor minti inguste.

Pentru o casnicie esuata tot ea este de vina, ca a despartit familia. Pentru o relatie esuata ea este vazuta cu ochi rai pentru dorinta de a fi cu altcineva. Pentru un copil ajuns adult cu probleme inseamna ca nu l-a educat mama sa. Si cercul vinovatiilor aduse catre ea continua la nesfarsit.

Femeia in lacase de cult


Nici religia nu scapa sa mentioneze ca femeia este o supusa. Nu numai ca poarta batic pe cap, ca semn de smerenie sau de supunere, ci sta si de partea cealalta a bisericii, aparte de barbati. Si pentru ca multora le place sa reinterpreteze, de la celebra supunere amintita chiar si in timpul slujbei de cununie, multi au preluat conceptul mai mult decat ar fi trebuit, crezand ca domnesc peste femei, dupa bunul plac.

O explicatie ar fi tocmai geneza, facerea, caci Eva a fost creata din coasta lui Adam. Pana la urma insasi divinitatea a stabilit care este ordinea si prioritatea. Iar de aici, un lung sir de controverse si interpretari.

Mai merita sa amintim ca din dorinta lor de a iesi in evidenta s-au si creat tot felul de obiceiuri?  Sa calci barbatul in timpul cununiei, pentru ca il vei conduce; sa isi scrie numele pe invitatie inaintea lui etc. Ramase drept obiceiuri si traditii, astfel de abordari nu fac altceva decat sa scoata si mai mult in evidenta faptul ca femeile au fost mereu in spatele barbatilor – mai ales in familia traditionala.

Cert este ca de-a lungul timpului femeia a fost plasata pe plan secund si asta s-a tot perpetuat. Mai trist pare sa fie si acceptarea tacita a multora despre asta. Inca exista perceptia ca o familie are continuitate numai daca exista si un copil de sex masculin care sa duca numele mai departe. Inca se considera ca femeile nu ar trebui sa fie prezente in anumite domenii de activitate.

Desigur ca prin natura lor masculina barbatii ar intelege ca o femeie plasata pe aceeasi lungime de unda cu ei ii strica din gingasie, ii fura din delicatete si eleganta. Caci cineva, dintre cei doi, trebuie sa fie si emblema decentei, a elegantei, cu farmec si o postura pe care un barbat nu si-ar putea asuma-o niciodata.

 Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.