Sunt imprumuturile intotdeauna un lucru negativ?

Home » Stiri » Sunt imprumuturile intotdeauna un lucru negativ?
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Imprumuturile, fie de la o institutie bancara sau nebancara, pot fi, in acelasi timp, un lucru pozitiv si negativ.

Orice angajament financiar trebuie tratat cu seriozitate deoarece persoana care imprumuta trebuie sa returneze acest imprumut, in rate sau integral, intr-o anumita perioada de timp.
Cateodata, un credit rapid pare a fi solutia ideala. Totusi, poti opta pentru o solutie mai sigura si care nu implica costuri foarte mari.

Nu toate imprumuturile sunt create dupa acelasi model. Creditul de nevoi personale are si aspecte negative. Astfel, imprumuti o suma de bani de care nu dispui in acel moment. Trebuie sa ai un job sigur si un venit consistent pentru a-ti lua un asemenea angajament de plata.

Imprumuturile au si aspecte pozitive si unul dintre ele este faptul ca exista imprumutul potrivit in anumite circumstante care te ajuta in bunul mers al afacerii tale. Ai acces la mai multi bani intr-un timp scurt, insa trebuie sa platesti cu dobanda, care, conform fiecarei institutii bancare sau nebancare, poate fi mai mica sau mai mare. Insa un lucru e sigur, imprumutul nu e gratis deloc.

In general, trebuie sa platesti un pret pentru imprumutul pe care il obtii. Pretul platit pleaca de la dobanda. Cu cat este mai mare rata dobanzii, cu atat mai mult vei plati pentru imprumutul tau. De asemenea, cu cat ai mai multa nevoie de timp pentru a returna banii, cu atat dobanda va creste si vei plati mai mult la final.

De fiecare data cand obtii un imprumut sau un card de credit, imprumuti efectiv bani din cei pe care speri sa-i castigi in viitor. Un alt aspect negativ ar fi ca fiecare imprumut te retine de a-ti duce la indeplinire obiectivele financiare. Ratele pe care trebuie sa le platesti in fiecare luna te impiedica sa cheltui banii pe alte lucruri importante pentru tine si familia ta, cum ar fi, excursia pe care o asteptai sau vacanta de sarbatori pe care ti-ai planuit-o sau alte cadouri pentru cei dragi. Cu cat imprumuturile cresc, dobanda creste, platile lunare cresc si ele si cheltui tot mai putin pe alte lucruri pe care le consideri importante.

Mai mult decat atat, imprumuturile te pot tine departe de a achizitiona o casa cu ajutorul unei institutii financiare. Daca ratele lunare pentru imprumuturile tale sunt prea mari, poti fi refuzat de catre orice banca in ceea ce priveste un credit pentru achizitionarea unei case.

Prea multe credite duc la stress si alte probleme de sanatate. Astfel, devii foarte ingrijorat in ceea ce priveste ratele lunare. Stresul provenind din problemele financiare conduc spre probleme de sanatate grave precum ulcer, boli de inima, migrene sau depresii, conform unui studiu realizat de Associated Press. Creditele pot distruge si casnicii ducand la o insecuritate financiara in sanul familiei, afectand, in acelasi timp, si copiii.

In plus, un credit rapid fara acte, desi este tentant, implica o dobanda foarte mare si astfel, platesti mult mai mult decat ai imprumutat initial. Creditul rapid fara acte este acordat, in general, de institutiile nebancare, care implica costuri foarte mari. In concluzie, creditele de diverse tipuri au atat aspecte negative cat si pozitive.
 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.