Templul Wat Pho, Bangkok

Home » Timp Liber » Obiective turistice » Templul Wat Pho, Bangkok
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Templul Wat Pho se afla in Bangkok si este faimos pentru imensa statuie a lui Buddha.

Situat pe o suprafata de aproximativ 80.000 de metri patrati, acesta este cel mai mare Wat din Bangkok si este, de asemenea si cel mai vechi, fiind construit cu aproximativ  200 de ani inainte de orasul Bangkok, oras care ulterior a devenit capitala Thailandei.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Cu toate acestea, astazi, Wat Pho nu mai are practic nicio asemanare cu cea initiala, templul fiind reconstruit aproape in intregime de catre Rama I.

Wat pho bangkok

Wat Pho are o dubla importanta culturala, aici aflandu-se atat cea mai mare statuie a lui Buddha cat si cel mai mare numar de imagini ale lui Buddha din Thailanda. Placata cu aur, impresionanta statuie a lui Buddha are o lungime de 46 de metri si o inaltime de 15 metri. Este realizata pentru a ilustra trecerea lui Buddha in nirvana. Picioarele si ochii statuii sunt gravate cu sidef.

In templu se afla, de asemenea, peste 1000 de imagini ale lui Buddha,  cele mai multe dintre ele recuperate din ruinele fostelor capitale Ayuthaya si Sukhothai.

In partea de nord a templului se afla sala templului, in prezent inchisa, dar in care sunt pastrate 394 de imagini de bronz ale lui Buddha. In templu exista si 152 de placi de marmura care descriu cea de a doua jumatate a povestii Ramakian.

In anul 1955, in templu a fost stabilita o scoala pentru medicina traditionala si masaj, aceasta oferind azi patru cursuri de medicina thailandeza: farmacie Thai, practica medicala Thai, moase Thai si masaj tailandez.

Wat Pho Thai Traditional Medical and Massage School este prima scoala de medicina tailandeza aprobata de Ministerul tailandez al Educatiei si una dintre cele mai vechi scoli de masaj.

In templu se afla si o biblioteca decorata impresionant cu cifre si pagode lucrate din portelan. Partea sudica, mult mai putin vizitata, prezinta mai putin interes, dar templul Wat Pho in ansamblul lui este un loc incarcat de istorie si cultura care merita vizitat.

Credit foto: Pixabay

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.