Tilda Swinton la MOMA

Home » Monden » Celebritati internationale » Tilda Swinton la MOMA
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Natura umana este de cele mai multe ori surprinzatoare, iar fascinatia omului pentru lucruri simple, marunte si naturale va exista intotdeauna.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Tilda-SwintonArtistii nonconformisti au experimentat in ultimele decenii aceste reactii bizare ale oamenilor la lucruri banale, cum ar fi somnul. Ei au creat tot felul de instalatii, care au devenit „opere de arta in viata”. Mult indragita actrita Tilda Swinton, este cea mai recenta opera de arta de acest gen. Ea a dormit intr-o cutie din sticla, timp de opt ore, la Muzeul de Arta Moderna din New York, in mijlocul unei galerii de arta, fiind surprinsa de vizitatori in poate unul dintre cele mai simple si naturale roluri pe care le-a avut vreodata.

Andy Warhol este artistul care a facut cele mai multe experimente de acest gen. El a realizat un film de cateva ore, in care unul dintre modelele lui doarme, proiectandu-l apoi la una dintre petrecerile lui extravagante. In lumea boema si ludica al lui Warhol, in care se perindau colectii de costume si rochii sofisticate, in toata explozia aceea de culori, care a definit ulterior pop art-ul, acest film atat de curat si simplu, a devenit o opera de arta, surprinzand omul in cea mai linistita stare intr-o lume a viselor in care el nu mai detine controlul.

Tilda Swinton va mai aparea in acest one-woman-show de inca sase ori in decursul acestui an. Toate acestea se vor tine in locuri diferite din MOMA. Instalatia poarta numele de The Maybe, lasand loc multor interpretari.

Prima oara ea s-a tinut in anul 1995 la The Serpentine Gallery in Londra si pana in momentul de fata, ea a atras 22.000 de vizitatori si a primit chiar o nominalizare la The Turner Prize. Nu-mi dau inca seama daca doar fascinatia de a vedea un om dormind atrage sau fascinatia de a o vedea pe Tilda Swinton dormind si in acest caz, tind sa cred in a doua varianta.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.