Tipuri de cercei potriviti pentru forma fetei

Home » Moda » Accesorii » Tipuri de cercei potriviti pentru forma fetei
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Cercei rotunzi sau stud-uri? Cercei de argint sau cu pietre pretioase? Cand vine vorba de alegerea cerceilor potriviti, numarul de optiuni este cateodata coplesitor.
cerceiCeea ce multe femei nu iau in cosinderare este insa felul in care acestia complimenteaza, sau nu, forma fetei. Multe femei tind sa cumpere o pereche de cercei doar pentru ca aratau bine la o prietena sau sunt la moda. Trebuie luat in considerare faptul ca anumite forme pot arata spectacular pe anumite tipuri de fata si nu la fel de bine pe altele. Si materialul din care acestia sunt facuti si pietrele pretioase cu care sunt ornati pot sau nu sa complimenteze tenul si culoarea ochilor. De exemplu, bijuteriile din argint se potrivesc cel mai bine persoanelor cu tenul deschis si ochii de culoare deschisa, pe cand aurul se potriveste persoanelor cu ten si ochi de culoare mai inchisa.

Cum in magazine sau pe site-urile specializate numarul de modele de cercei de argint, aur sau alte materiale disponibile face din alegerea celor potriviti o provocare, iata cateva detalii care trebuiesc luate in considerare pentru ca cerceii sa se armonizeze cu forma fetei.

Fata rotunda: Pentru persoanele cu fete rotunde cei mai potriviti cercei sunt aceia lungi si cu unghiuri precise. Un exemplu de cercei extrem de potriviti pentru acest tip de fata sunt cerceii din argint sau din aur sub forma de fulger. Pe de alta parta, cerceii tip stud sau cei rotunzi trebuie evitati deoarece accentueaza rotunzimea fetei. De asemenea, este bine sa se opteze pentru motive simple cu cat mai putine detalii si nu foarte incarcate.

Fata ovala: Fata ovala este considerata cea mai avantajoasa forma de fata. Asa cum mai toate coafurile se potrivesc cu acesta forma de fata si cerceii de orice fel sunt potriviti pentru femeile cu fata ovala. Pentru a merge la sigur, femeile cu aceasta forma de fata pot opta in mod special pentru cercei de tip stud sau cerceii de lungime moderata – prea lungi si fata poate parea la randul ei prea lunga. Pentru acest tip de fata este bine ca cerceii sa se opreasca la nivelul barbiei.

Fata in forma de inima: Acesta este un tip de fata in care fruntea este mai lata decat obrajii si continua sa se subtieze catre barbie. Pentru a combate acest efect de subtiere este nevoie de cercei cu o forma exact opusa si anume cercei tip candelabru ce se largesc catre partea de jos. Cerceii triunghiulari sau sub forma de lacrima sunt optiunile cele mai potrivite, in mod special cei la care detaliile (precum pietrele pretioase sau alte adaugari) se concentreaza in partea de jos. Este usor de ghicit formele bijuteriilor care dezavantajeaza cel mai mult acest tip de fata, acestia fiind cerceii in forma de inima sau cerceii ce se subtiaza in partea de jos.

Fata patratoasa: Fruntea, maxilarul si barbia au aceasi latime. Pentru acest tip de fete se recomanda cerceii din mai multe bucatii si cerceii rotunzi sau ovali care compenseaza formele angulare ale acestui tip de fata. Trebuie evitati in schimbi cerceii de tip stud, cerceii patratosi si cerceii cu unghiuri sau forme prea ascutite.
 Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.