Topul beneficiilor uleiului de cocos

Home » Sanatate » Nutritie » Topul beneficiilor uleiului de cocos
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

De ce să alegi ulei de cocos BIO? Pentru că uleiul de de cocos este unul dintre puținele alimente care pot fi clasificate ca fiind un"superfood".

Pentru că are o combinație unică de acizi grași ce pot avea efecte pozitive asupra sănătății tale cum ar fi: pierderea de grăsimi, o mai bună funcționare a creierului și multe alte beneficii impresionante pe care le poți afla în următoarele rânduri!

  1. Uleiul de cocos conține acizi grași cu proprietăți medicamentoase puternice


Uleiul de cocos este bogat în grăsimi saturate sănătoase, care au efecte diferite față de majoritatea grăsimilor pe care le consumăm zilnic. Aceste grăsimi pot stimula arderea grăsimilor și pot furniza corpului și creierului energia necesară. Ele cresc, de asemenea, nivelul colesterolului bun din sânge ceea ce duce la un risc redus de boli cardiace.

Cele mai multe grăsimi din dieta noastră zilnică se numesc trigliceride cu lanț lung. Însă, grăsimile din uleiul cocos sunt cunoscute ca trigliceride cu lanț mediu. Acest lucru înseamnă că acizii grași sunt mai scurți decât cele mai multe grăsimi

Consumând aceste tipuri de grăsimi, ele merg direct în ficat, unde sunt folosite ca o sursă rapidă de energie sau transformate în cetone. Cetonele pot avea beneficii puternice pentru creier și sunt studiate ca și tratament pentru epilepsie, boala Alzheimer și alte afecțiuni.

  1. Oamenii care consumă ulei de cocos sunt sănătoși


Nuca de cocos este o hrană exotică, foarte sănătoasă în lumea occidentală. În unele părți ale lumii, nuca de cocos (bogată în ulei) este un aliment pe care oamenii l-au consumat de mai multe generații.

Cel mai bun exemplu al unei astfel de populații sunt Tokelauenii, care trăiesc în Pacificul de Sud. Ei consumau peste 60% din calorii din nuca de cocos. Când au fost studiați, s-a găsit că au o stare excelentă de sănătate, cu rate foarte scăzute de boli cardiace.

  1. Uleiul de cocos accelerează arderea grăsimilor


Obezitatea este una dintre cele mai mari probleme de sănătate din lume. În timp ce unii oameni cred că obezitatea este doar o chestiune de calorii, alții cred că și sursele acestor calorii sunt importante.

Ce-i drept, alimentele diferite ne afectează corpul și hormonii în moduri diferite. Caloriile dintr-un meniu de la Mc Donalds nu se pot compara cu cele dintr-o pungă de migdale.

Trigliceridele cu lanț mediu din uleiul de cocos pot crește numărul de calorii pe care le ardeți. Un studiu a arătat că dacă consumăm 15-30 de grame de trigliceride cu lanț mediu pe zi, ne crește energia cu 5%  și ardem cu aproximativ mai mult 120 de calorii pe zi.

  1. Uleiul de cocos poate ucide microorganismele dăunătoare


Acidul lauric cu 12 atomi de carbon reprezintă aproximativ 50% din acizii grași din uleiul de cocos, pe site-ul bioboom.ro gasiti cel mai bun ulei de cocos cu un conținut de acid lauric de 53% (cel mai mare de pe piață). Atunci când acidul lauric este digerat, se formează și o substanță numită monolaurină. Atât acidul lauric cât și monolaurina pot ucide agenții patogeni dăunători cum ar fi bacteriile, virușii și ciupercile.

De exemplu, aceste substanțe s-au dovedit a ajuta la distrugerea bacteriei Staphylococcus aureus (un patogen foarte periculos) și a bacteriei Candida.
 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.