Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Tot ce trebuie să știi dacă urmează să-ți inserezi un implant dentar

Împiedică pierderea de masă osoasă, nu afectează deloc dinții vecini și, spre deosebire de lucrările clasice prin metode tradiționale, implantul dentar reduce riscul de apariție a cariilor. Citește tot ce trebuie să știi dacă urmează să-ți pui un implant dentar.

Ce este un implant dentar


Implantul dentar este varianta artificială a unei rădăcini dentare, care presupune realizarea unui orificiu mic în osul maxilar, acolo unde lipsește un dinte ori o măsea, iar ulterior, în orificiul creat, se înșurubează implantul. Acesta reprezintă un șurub de titan, care se montează pe arcada dentară și deasupra lui se cimentează coroana dintelui, astfel încât, la finalul intervenției, orice implant dentar va avea calitățile unui dinte natural.

Este dureros să-ți pui un implant dentar?


Durerea resimțită în timpul procedurii nu este asemănătoare cu cea pe care o simți în timpul extracției, deoarece se administrează anestezic, dar și un calmant ușor ce elimină senzația de durere, dar păstrează pacientul într-o stare cooperantă, deoarece acest aspect este foarte important pentru medicul stomatolog.

Care este procedura pentru inserarea implantului


Prima etapă chirurgicală, după ce medicul plasează implantul la nivelul maxilarului și îl acoperă cu un șurub, care ulterior va fi acoperit de gingie, este denumită osteointegrare și durează între 3 și 6 luni.

A doua etapă constă în descoperirea implantului și aplicarea unui bont de vindecare, iar acesta din urmă va sta între 7 și 10 zile pentru a ajuta la vindecarea gingiei. În final, medicul stomatolog specialist va face coroana și un bont pe care aceasta urmează să fie prinsă. Ambele vor avea atât forma, cât și dimensiunea și culoarea dinților naturali. După ce este finalizată lucrarea, coroana se atașează implantului prin înșurubare. Există mai multe tipuri de materiale pentru coroană, acesta se alege în funcție de nevoile fiecărui pacient și se realizează într-un laborator după o matriță.

A treia etapă este, de fapt, procesul de vindecare. La finalul procedurii, este posibil, însă nu este o regulă general valabilă, să apară unele umflături și o durere mică. Aceste simptome sunt absolut normale și pot fi în scurt timp ameliorate cu ajutorul medicamentelor calmante pe care medicul le prescrie.

Ce trebuie să faci după ce ți-ai inserat un implant dentar


În procesul de vindecare imediat după inserarea implantului este indicat să adopți o dietă alimentară compusă din alimente moi și supe călduțe. Acest lucru va fi un ajutor timp de câteva zile pentru vindecarea zonei.

Ulterior, pentru ca implantul dentar inserat să se bucure de un succes pe termen lung, este nevoie de o igienă dentară impecabilă realizată zilnic acasă, dar și vizite periodice la stomatolog, pentru a efectua controale profesionale cu aparatura de specialitate.

Costul fiecărei proceduri în parte diferă în funcție de complexitatea lucrări și de materialele folosite. O vizită în prealabil în cabinetul medicului stomatolog va stabili care este nivelul de risc, conform radiografiei efectuate și analizelor de laborator, iar ulterior se va stabili tipul și brandul implantului, dar și data intervenției chirurgicale.

Exit mobile version