Traditii de nunta pe care ti le doresti incluse la petrecerea ta

Home » Familie & Relatii » Nunta » Traditii de nunta pe care ti le doresti incluse la petrecerea ta
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Fiecare regiune a tarii se distinge cu propria varianta a unor traditii. Se spune ca acesta este si farmecul locului de altfel.

Iar cand vine vorba de un eveniment precum o nunta exista un lung sir de traditii ce se respecta, daca nunta este una cu tematica traditionala. Pentru unele dintre ele nici nu se mai tine cont care este originea sau reala semnificatie. Asadar, mai merita sa faca parte din planul nuntii?

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Pastrand efectiv o nota clasica a nuntii si fara sa pui la indoiala importanta unor evenimente, traditionale vei dori sa ai parte de traditii la nunta. Ba chiar vei fi specific in a explica celui care iti va fi fotograf nunta ca nu trebuie sa rateze un anumit moment. Sunt clipe de farmec si culoare si cel putin din punct de vedere al curiozitatii publicul va fi atras si captivat.

Dansuri specifice zonei


Desi in stil modern tot mai multi miri isi doresc un Dj sau o formatie de muzica moderna, nu trebuie sa excluzi stilul traditional. Mai ales pentru ca dansatorii profesionisti vin echipati corespunzator, realizand si o expunere de costume traditionale ale zonei. Publicul poate admira modelele unice si miscarile inedite, iar astfel de momente artistice sunt de mare efect.

Daca esti genul care isi doreste ceva interactiv, poti alege programul dansurilor de tip hutulca spre exemplu, asa cum se obisnuieste mai ales in zona Moldovei. Acesta se poate dansa in grup, in hora sau doar in pereche.

Turta miresei si hora


Multi sunt deja sunt familiarizati cu acest soi de traditie, una dintre cele mai comune. Se refera la un colac impletit ce se rupe de catre nasa deasupra capului miresei, aruncand cate o bucata din acesta in fiecare colt ce formeaza sfanta cruce. Semnificatia unui astfel de moment se refera la norocul de care mireasa a avut parte – de a-si gasi perechea, si de ideea de a impartasi acest noroc.

In substrat, o astfel de mentalitate face referire si la aruncatul buchetului de mireasa sau a jartierei acesteia. Unele voci spun ca turta miresei este de fapt binecuvantarea primita la plecarea de acasa, iar buchetul sau jartiera acesteia aruncate peste cap semnifica de fapt trecerea de la a fi tanara la statut de persoana matura, floarea insasi fiind simbolul tineretii.

Din astfel de momente se poate crea un real spectacol. Aruncatul buchetului atrage pe tinerele necesatorite desigur, iar presupusa bataie pentru prinderea lui starneste amuzament. Fotograful nu ar trebui sa rateze un astfel de moment.

Gaina nasilor


O alta traditie la nunti se refera la gaina oferita nasilor. In unele zone din tara se mentine o astfel de traditie care de altfel si incheie evenimentul in stil mare. Este vorba la propriu de o gaina impodobita ce se ofera nasilor, cu scopul de a primi un dar inapoi, ce de regula inseamna bani.

Acest moment se completeaza cu muzica, dans si chiar si versuri personalizate. Se spune ca in functie de cat plateste nasul gaina este multumit de petrecerea finilor sai. Totodata asta scotea in evidenta si statutul social si financiar al nasului. La ora actuala nu se mai pune problema asa, dar multi mentin aceasta traditie pentru insasi modul creativ in care se pune in scena.

Fotograful, personaj cheie pe scena nuntii


Indiferent de ceea ce se include sau nu in planul nuntii ca traditii sau momente artistice, fotograful nuntii trebuie sa fie atent, alert si sa nu rateze vreun cadru. In asa fel acele momente vor ramane amintiri unice. Sunt de asemenea si o ocazie excelenta de a surprinde publicul, de a crea o petrecere originala, mai ales ca in fapt toate nuntile urmeaza acelasi ritm de desfasurare, cu dansul de inceput, tortul celor doi si momente siropoase de acest gen.

Mizand pe un profesionist, asa cum se poate spune despre cel care a cladit numele www.tibiolteanu.ro, vei fi linistit in cee ace priveste atentia fotografului. Va trebui doar sa ii comunici care este planul nuntii, pentru ca acesta sa stie ce si cand urmeaza. Desigur, nu forta nota si daca nu este din zona ta, prefera sa adaptezi un moment traditional. Acestea trebuie sa fie si relevante pentru eveniment si pentru cuplul de miri.

 Patricia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.